0%
14 שנות מאסר

גזרי דין חמורים למחבלים שביצעו לינץ' בלוד

בית המשפט המחוזי מרכז גזר עונשי מאסר של עד 14 שנה על המחבלים שהורשעו בעבירת חבלה בכוונה מחמירה, שבוצעה ממניע לאומני במהלך מבצע "שומר החומות" • זאת, במסגרת הסדר טיעון לאחר קשיים ראייתיים להוכחת עבירת הרצח של יגאל יהושע ז"ל • בנוסף לעונשי המאסר, ישלמו הנאשמים למשפחה פיצויים בסך של למעלה מ-900 אלף שקלים

דוד חדד
2 תגובות
גזרי דין חמורים למחבלים שביצעו לינץ' בלוד
ערבי זורק אבנים. אילוסטרציה: פלאש 90

בית המשפט המחוזי בלוד גזר היום (ראשון) עונשי מאסר על המחבלים שהורשעו ביידוי אבנים בלוד במהלך מבצע "שומר החומות".

בתחילה, יוחס לנאשמים רצח בנסיבות מחמירות של יגאל יהושע ז"ל, באמצעות יידוי אבנים על רכבו. אולם, בעקבות "קשיים ראייתיים משמעותיים" שהוצגו במהלך שמיעת הראיות, הגיעו הצדדים להסדר טיעון בהליך גישור.

במסגרת ההסדר, הודו הנאשמים והורשעו בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה בלבד, מבלי שיוחס להם שגרמו ישירות למותו של יהושע ז"ל.

בית המשפט קבע כי המעשה בוצע ממניע לאומני, בנסיבות של מעשה טרור. בהתאם לכך, נגזרו על הנאשמים עונשי מאסר שהגיעו עד 14 שנים, וזאת בצד פיצוי כספי למשפחתו של המנוח בסך כולל של למעלה מ-900 אלף שקלים.

הכתבה עניינה אותך?

87%
13%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture