0%
הוכח הקשר לחמאס

ישראל חשפה מסמכים המאשרים מימון "משט סומוד" על ידי הארגון

משרד החוץ פרסם הוכחות לכך שחמאס מעורב במימון ובהוצאה לפועל של המשט לעזה: מסמך חתום על ידי אסמאעיל הנייה המברך את הארגון, ורשימת פעילים, שחלקם בכירי חמאס • במקביל, המשט, הכולל למעלה מ-50 ספינות, נכנס לטווח היירוט של חיל הים הנערך להשתלטות בלב ים

דודי סגל
אין תגובות
ישראל חשפה מסמכים המאשרים מימון "משט סומוד" על ידי הארגון

משרד החוץ פרסם היום (שלישי) מסמכים שלטענתו מוכיחים מעורבות ישירה של ארגון הטרור חמאס במימון, בארגון ובהוצאה לפועל של "משט סומוד" המפליג לעבר רצועת עזה. המסמכים מצביעים על קשר בין מנהיגי המשט לארגון הטרור.

המסמכים חשפו כי חלק מהאוניות המשתתפות במשט שייכות לחברה ספרדית בשם Cyber Neptune. חברה זו נמצאת בבעלות סעיף אבו כשכ, פעיל בארגון PCPA (ארגון אזרחי המארגן הפגנות ומשטים נגד ישראל). ארגון PCPA הוגדר בישראל כארגון טרור בשנת 2021. בנוסף להיותו פעיל PCPA המזוהה עם חמאס, אבו כשכ משמש כמנכ"ל חברת Cyber Neptune, חברת הקש הספרדית שבבעלותה עשרות מהאוניות המשתתפות במשט "סומוד".

אחד המסמכים שפרסם משרד החוץ הוא מכתב החתום על ידי ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמאעיל הנייה, המעניק את ברכתו לארגון PCPA.

המסמך הרשמי השני של חמאס, שנמצא במוצב של הארגון ברצועה, כולל רשימת פעילים של PCPA, שחלקם בכירים ידועים בחמאס. בין השמות ברשימה נמנים: מפעילי המשט מסרו כי הוא נמצא במרחק של כ-150 מייל ימי מרצועת עזה, מה שאומר שיותר מ-50 ספינות של המשט נכנסו לטווח היירוט של ישראל.

בחיל הים נמשכת ההיערכות לקראת השתלטות על כלי השיט בלב ים. עקב מספרם הגבוה של המשתתפים, קיימת היערכות להעביר את הפעילים לספינה גדולה של חיל הים ואת כלי השיט לגרור לנמל אשדוד. על פי הדיווחים, ייתכן כי חלק מכלי השיט אף יוטבעו בים. ההנחיה של הדרג המדיני היא כי ישראל אינה מתכוונת לאפשר למשט להיכנס לרצועת עזה בכל מקרה.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture