0%
"אנחנו עובדים על זה"

סגן נשיא ארה"ב: "אני לא יכול להבטיח שכולם יחזרו"

ראש הממשלה הבהיר לסגן נשיא ארה"ב כי הוא מתנגד לכניסת חיילים טורקים לרצועת עזה לדבריו "זה קו אדום" • במקביל סגן הנשיא הביע אופטימיות זהירה לגבי האפשרות להשיג יציבות אזורית לאחר המלחמה

יענקי גולדן
אין תגובות
סגן נשיא ארה"ב: "אני לא יכול להבטיח שכולם יחזרו"
U.S. Vice President JD Vance delivers a statement to the media alongside U.S. Middle East Envoy Steve Witkoff and Jared Kushner, near Kiryat Gat, on October 21, 2025. Photo by Chaim Goldberg/Flash90 *** Local Caption *** ישראל מסיבת עיתונאים ארצות הברית ביקור עזה מלחמה הפסקת אש סגן נשיא ארה"ב ג'יי די ואנס ג'ארד קושנר סטיב ויטקוף

סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי. די. ואנס, קיים היום (רביעי) סדרת פגישות רמת דרג בישראל, במהלכן דן עם מנהיגי המדינה בסוגיות המפתח של המלחמה, עתיד עזה ונושא החטופים. במקביל, ביקר ואנס את משפחות החטופים והבטיח שמאמצי ההשבה נמשכים.

בפגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, הבהיר ראש הממשלה את התנגדותו הנחרצת לתוכנית שהוצגה על ידי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אשר עשויה לכלול כניסת חיילים טורקים לרצועת עזה לאחר המלחמה. "זה קו אדום", אמר נתניהו לסגן הנשיא ואנס, והדגיש כי ישראל לא תסכים לנוכחות כוחות טורקיים ברצועה.

פגישתו של סגן הנשיא עם הנשיא יצחק הרצוג התמקדה בחזון עתידי למזרח התיכון. ואנס הביע אופטימיות זהירה לגבי האפשרות להשיג יציבות אזורית לאחר המלחמה. "יהיו ייסורים בדרך, זה לא יהיה קל, אבל אני אופטימי מאוד", אמר ואנס. "בהתבסס על שיחותיי עם חברינו הישראלים וגם עם ידידינו הערבים ממדינות המפרץ, יש סיכוי אמיתי להפוך את השלום הזה ליציב."

סגן הנשיא הדגיש כי המטרה המשותפת היא ליצור סביבה שבה "חברינו ממדינות המפרץ וחברינו הישראלים יבנו יחד מזרח תיכון טוב יותר לכולם. זהו היעד של הממשל שלנו".

במהלך ביקורו המרגש אצל משפחות החטופים, התייחס ואנס לאתגר המורכב של השבתם, והבהיר את עמדת ארה"ב בנוגע להמשך הלחימה. "אני לא יכול להבטיח שכולם יחזרו, אבל אנחנו עובדים על זה יחד עם השותפים האחרים שזה ייעשה כמה שיותר מהר", אמר ואנס למשפחות.

בהתייחסות נחרצת למאבק בחמאס, הדגיש סגן הנשיא: "ברור לארה"ב שצריך להשלים את הוצאת החמאס מעזה כדי להשיב את הביטחון". ואנס גם ציין כי עבור המשפחות, מעבר להשבה, חשובה גם "הקבורה הראויה וסגירת המעגל".

הכתבה עניינה אותך?

80%
20%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture