0%
המחיר הכבד

חמאס ניצל את המרחב הבטוח והתוצאה: 12 לוחמים נהרגו

במהלך מבצע מרכבות גדעון צה"ל סימן מתחמים מוגנים בדרום רצועת עזה בהם נמנע מכניסה או הפצצה, עקב הערכה כי מוחזקים בהם חטופים ישראלים • אך חמאס ניצל זאת לפגיעה בכוחותינו • הימנעות זו הובילה למותם של 12 לוחמים

יענקי גולדן
תגובה אחת
חמאס ניצל את המרחב הבטוח והתוצאה: 12 לוחמים נהרגו

במהלך הפעילות הצבאית של כוחות צה"ל בדרום רצועת עזה במסגרת מבצע "מרכבות גדעון" בחודשים האחרונים, סומנו שטחים מסוימים כ"מתחמים מוגנים" האסורים לתקיפה. ההחלטה התקבלה על בסיס הערכה מודיעינית כי באזורים אלה מוחזקים חטופים ישראלים, ומתוך רצון למנוע פגיעה בהם מתקיפות צה"ל.

כתוצאה מכך, צה"ל נמנע מהפצצות או מכניסה קרקעית לאותם מתחמים. אולם, על פי הדיווח בחדשות i24, ארגון הטרור חמאס ניצל את המצב: כוחותיו הפעילים הבינו כי הם חסינים במידה רבה במרחבים אלו. בנוסף לעיסוק בשמירת החטופים, המחבלים ניסו לפגוע בחיילי צה"ל שפעלו בסביבה, כשהם מסתמכים על אותו "מרחב בטוח" ממנו לא יותקפו.

מהדיווח עולה כי מאחד המרחבים הללו יצאו מחבלים שהצליחו לפגוע שוב ושוב בלוחמים, ולשוב ללא פגע למקום בו התקיפה הייתה אסורה. התוצאה הקשה, על פי הדיווח, היא מותם של 12 לוחמי צה"ל, שנהרגו כתוצאה מההימנעות מכניסה או תקיפה של האזור שבו הוחזק חטוף ישראלי.

הכתבה עניינה אותך?

38%
62%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture