0%
עימות חריף

היועמ"שית נגד בן גביר שתקף: "אין גבול לאירוניה"

הצעת החוק של "עוצמה יהודית", שתאפשר לוועדת הכנסת לעכב משפטים של ראש ממשלה או שר הרגיזה את היועמ"שית שכינתה אותה "פרסונלית, פוגעת ביסודות המשטר הדמוקרטי, ונועדה למלט את ראש הממשלה מאימת הדין" • השר איתמר בן גביר משיב: "הצעה שנועדה להגן על נבחרי ציבור מפני רדיפה פוליטית"

שוקי כץ
2 תגובות
היועמ"שית נגד בן גביר שתקף: "אין גבול לאירוניה"
השר בן גביר בפתח ישיבת סיעת 'עוצמה יהודית'. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

הצעת החוק שתוכל להביא לביטול משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו תגיע היום (ראשון) לאישור בוועדת השרים לחקיקה של הכנסת. אם תאושר, בשלב הבא תעלה להצבעה טרומית במליאת הכנסת.

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה התייחסה והביעה את התנגדותה הנחרצת להצעת החוק: "הצעת החוק מאפשרת דריסת רגל של שיקולים פוליטיים בהליך הפלילי. זוהי הצעה פרסונלית שמטרתה למלט את ראש הממשלה מאימת הדין. היא פוגעת ביסודות המשטר הדמוקרטי, אינה חוקתית ואין לקדמה".

בחוות הדעת שלה הוסיפה היועמ"שית: "יש בהסדר המוצע כדי לפגוע פגיעה עמוקה ויסודית ביותר בשורה של עקרונות יסוד ושל זכויות יסוד במשטר דמוקרטי. הפגיעה האמורה היא בין היתר בהפרדת הרשויות, בעצמאות של מערכת אכיפת החוק ומערכת המשפט, בטוהר ההליכים הפליליים, בשלטון החוק ובזכות לשוויון בפני החוק".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר השיב לדברי היועצת: "אין גבול לאירוניה. היועמ"שית שהפכה את מערכת אכיפת החוק לפוליטית לחלוטין, שתופרת תיקים לנבחרי ציבור חדשות לבקרים ומסרסת דרך קבע את עבודת הממשלה – היא קובעת שהצעת החוק שהגישה ח"כ סון הר מלך היא הצעה פוליטית, בשעה שמדובר בהצעה שנועדה להגן על נבחרי הציבור מפני רדיפה פוליטית. אני מקווה שחבריי בוועדת שרים לחקיקה לא יבהלו מעוד ניסיון של היועמ"שית לסכל את עבודת הממשלה, ויצביעו פה אחד בעד קידומה".

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.