0%
הקונספציה שוב קרסה

במקום חיפוש חללים: זה מה שחמאס עשה בכלים הכבדים

אחרי שצה"ל התיר לחמאס להיכנס לשטח שבשליטתו לצורך איתור חללים כעת מתברר: הארגון ניצל את ההיתר כדי להגיע למצבורי נשק שהיו בצד הישראלי, לצד הסתרה עמוקה יותר של גופות חללים • בישראל רואים בסאגת אופיר צרפתי הי"ד, הפרה חמורה של ההסכם ומאשימים את חמאס בהצגה מתוכננת היטב

דודי סגל
תגובה אחת
במקום חיפוש חללים: זה מה שחמאס עשה בכלים הכבדים
הכלים הכבדים בשירות חמאס. צילום: עלי חסן/פלאש 90

חמאס ניצל את האישור החריג שקיבל מצה"ל להיכנס לשטח שבשליטה מבצעית של ישראל – בתוך תחומי הקו הצהוב – כדי להגיע למקומות שבהם הוסתרו מצבורי נשק, ולא כדי לאתר חטופים חללים כפי שהוצהר. כך נחשף הערב (שלישי) בכאן חדשות.

על פי הדיווח, האישור ניתן לגורמים מטעם חמאס, בליווי אנשי הצלב האדום, מתוך מטרה הומניטרית – לאתר חללים ישראלים. אלא שבחסות ההיתר, הצליחו פעילי הארגון להגיע אל אזורים רגישים שבשליטת צה"ל ולאתר בהם אמצעי לחימה. בישראל רואים בכך הפרה בוטה של ההבנות מול חמאס, ומזהירים כי מדובר בצעד נוסף ב"תרגילי ההטעיה" של הארגון.

לפי גורמי ביטחון, חמאס ביים את ההצגה סביב איתור שרידי החלל הישראלי כדי להמחיש עד כמה הוא "זקוק" לכלים הנדסיים כבדים ברצועת עזה. בעוד שלכאורה נועדו הדחפורים והציוד ההנדסי לסייע באיתור חללים, בישראל סבורים כי מטרתם האמיתית היא חיזוק היכולות המבצעיות של חמאס. בפועל, כך נטען, שימשו הכלים הללו לכיסוי ולקבורת חללים – לא לחילוצם, זאת כאמור במקביל לחשיפת מצבורי נשק והעברתם לידי חמאס.

בתוך כך, לאחר השבת שרידי גופתו של החטוף-החלל אופיר צרפתי הי"ד, הודיע חמאס למתווכות כי מילא את חלקו בהסכם. בישראל דוחים זאת וטוענים כי ההפרה נעוצה לא בהשבה עצמה, אלא ב"מצג השווא וההצגה" שנלוו אליה.

הכתבה עניינה אותך?

93%
7%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.