0%
ההרתעה נשחקה

חיזבאללה התחזק ובישראל בוחנים להרחיב את התקיפות

ישראל שוקלת להעצים את התקיפות בלבנון בעקבות ניסיונות ההתעצמות של ארגון הטרור חיזבאללה • מוקדם יותר השבוע דווח כי הארגון הצליח להבריח מאות רקטות קצרות-טווח מסוריה ללבנון, בניגוד גמור להבנות

דודי סגל
2 תגובות
חיזבאללה התחזק ובישראל בוחנים להרחיב את התקיפות
מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם

ישראל שוקלת להעצים את התקיפות בלבנון בעקבות ניסיונות ההתעצמות של ארגון הטרור חיזבאללה.

על פי הדיווח בכאן חדשות, בכיר ישראלי אמר כי חיזבאללה מנסה – ואף מצליח – לשקם את יכולותיו ההתקפיות וההגנתיות, ולבנות מחדש את השדרה הפיקודית שלו. מוקדם יותר השבוע דווח כי הארגון הצליח להבריח מאות רקטות קצרות-טווח מסוריה ללבנון, בניגוד גמור להבנות שהושגו בתיווך בינלאומי.

במקביל, גוברת המתיחות בלבנון עצמה. נשיא המדינה ג'וזף עוון נפגש היום עם מפקד הצבא רודולף הייכל, והורה לו “לבלום כל פלישה ישראלית לשטחים המשוחררים בדרום המדינה” – התבטאות שנחשבת להעלאת מדרגה רטורית מצד ביירות.

הלילה חיסל צה"ל חשוד שהתבצר בבניין עיריית בלידא שבדרום לבנון, בתקרית שהמחישה את הרגישות הרבה לפעילות הישראלית מעבר לגבול. בצד הלבנוני טענו כי מדובר ב"עובד עירייה תמים", בעוד בישראל הדגישו כי מדובר בפעיל טרור שעסק בתצפיות על כוחות צה"ל.

בישראל מעריכים כי ההצהרות האחרונות של עוון נועדו להציג את ההנהגה הלבנונית כמי שנוקטת קו תקיף מול ישראל, על רקע העלייה בקצב התקיפות נגד תשתיות חיזבאללה.

במקביל, השליחה האמריקנית מורגן אורטגוס ביקרה לאחרונה בישראל ובלבנון, בניסיון להניע מחדש את המאמצים לפירוק חיזבאללה מנשקו – מהלך שלדברי גורמים בירושלים ובוושינגטון "אינו מתקדם כמצופה".

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture