0%
הותר לפרסום

הצהרת תובע: קטין מיפו נעצר בחשד לקשר עם דאע"ש וחמאס

הותר לפרסום: חוקרי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב השלימו את חקירתו של קטין תושב יפו בחשד כי יזם משימות עבור ארגוני טרור דאע"ש וחמאס • הוא חשוד כי צילם אתרים בישראל לטובת גורמי חוץ וביצע ניסיון להכין מטעני חבלה

יצחק כהן
אין תגובות
הצהרת תובע: קטין מיפו נעצר בחשד לקשר עם דאע"ש וחמאס
כלא עופר. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

הותר לפרסום: חוקרי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב השלימו את חקירתו של קטין תושב יפו בחשד כי יזם משימות עבור ארגוני טרור דאע"ש וחמאס, תוך צילום אתרים בישראל וניסיון להכין מטעני חבלה. נגדו הוגשה הצהרת תובע.

במסגרת פעילות משותפת של ימ"ר תל אביב ובהכוונת שירות הביטחון הכללי נעצר ברמאללה בתאריך 17.10.25 החשוד, בן 14, בחשד לחברות וקשירת קשר עם ארגוני טרור, לאחר שביצע על פי החשד מספר משימות עבור גורם זר עוין.

בחקירתו עלה כי החשוד יצר קשר עם דאע"ש וחמאס וסיפק להם סרטונים ותיעודים של מבנים בישראל הקשורים לכוחות הביטחון לכאורה. עוד עלה במהלך החקירה כי החשוד התבטא בנושא חומר הנפץ שלמד להכין, בקשר שלו לאיסלאם וברצונו להפוך לשהיד ולפגוע במדינת ישראל.

צו איסור פרסום הוטל על החקירה הסמוייה ומעצרו של הקטין הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בתל אביב. עם המעבר לחקירה לגלויה והסרת הצו ניתן להוסיף כי נתפסו ראיות דיגיטליות בניידו האישי של הקטין הקושרות אותו לעבירות המיוחסות. בתום חקירתו הוגשה הצהרת תובע ובימים הקרובים בכוונת הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום חמור.

במשטרה מציינים כי גורמי מודיעין וטרור ממשיכים במאמציהם לגייס ישראלים לביצוע משימות ביטחוניות וטרור בישראל. אותם גורמים מנסים לגייס ישראלים באמצעות פניה ברשתות החברתיות ומזהירים את הציבור מפני קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture