0%
החזית הצפונית

צה"ל חיסל מחבל מכוח רדואן: "עסק בקידום מתווי טרור"

במהלך השבת צה"ל חיסל מחבל בכיר ב"כוח רדואן" של חיזבאללה בדרום לבנון. התקיפה בוצעה באזור נבטייה, לאחר איסוף מודיעין מדויק • המחבל עסק בקידום מתווי טרור לעבר שטח מדינת ישראל ופעל לשיקום תשתיות צבאיות של ארגון הטרור חיזבאללה

יענקי גולדן
אין תגובות
צה"ל חיסל מחבל מכוח רדואן: "עסק בקידום מתווי טרור"

צה"ל ממשיך להגיב להפרות של ארגון הטרור חיזבאללה בגבול הצפון. במהלך השבת הושלם חיסול ממוקד של פעיל בכיר ב"כוח רדואן" של חיזבאללה בדרום לבנון. התקיפה בוצעה באזור נבטייה, לאחר איסוף מודיעין מדויק, ונוהלה על ידי פיקוד הצפון ובסיוע חיל האוויר.

דובר צה"ל אישר את הפרטים ומסר כי "צה"ל תקף וחיסל מחבל מ'כוח רדואן' במרחב נבטייה שבדרום לבנון. המחבל עסק בקידום מתווי טרור לעבר שטח מדינת ישראל ופעל לשיקום תשתיות צבאיות של ארגון הטרור חיזבאללה".

בצה"ל הבהירו כי פעולותיו של המחבל "היוו איום על מדינת ישראל ואזרחיה, והפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון". עוד נמסר כי "צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל".

החיסול מתרחש כחודש לפני ציון שנה להסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון, הסכם שעדיין לא הוביל להסדרה כוללת בגבול הצפוני.

החיסול הנוכחי מגיע על רקע ניסיונות של חיזבאללה להתחמש ולהשתקם מחדש, למרות הצהרות ממשלת לבנון. יש לציין כי נשיא לבנון החדש אמנם בנה אסטרטגיה מוצהרת לפירוק חיזבאללה מנשק, אך עד כה הממשלה הלבנונית מתקשה ליישם אותה, וארגון הטרור ממשיך להפר את ההבנות ולפעול באופן שוטף לשיקומו.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture