0%
היין נשפך כמים

מעמד תרומות ומעשרות ביקב אור הגנוז

המעמד נערך בראשות האדמו"ר מסאטמר, ובהשתתפות האדמו"ר מאשלג, ורבני ודייני העדה החרדית, שכיבדו בנוכחותם רב היישוב והיקב המקובל הגר"מ שינברגר שליט"א ובסיומו הוענק שיק למוסדות על טהרת הקודש • צפו בגלריה שצילם: דוד כהן

חיים גפן
אין תגובות
צילום: דוד כהן

המצווה הנדירה במעמד היסטורי: רגע מיוחד ומרגש נרשם אתמול במהלך מסעו של האדמו"ר מסאטמר שליט"א בארץ ישראל כאשר הוא ביקש להשתתף במעמד תרומות ומעשרות ביקב אור הגנוז, שהוקם ע"י המקובל הגה"צ רבי מרדכי שינברגר ויוסד ברוח דרכו של מרנא בעל הסולם זי"ע.

במעמד השתתפו דייני ורבני העדה החרדית שליט"א, האדמו"ר מאשלג, הרה"צ רבי אליהו ישראל אשלג – ראש מכון בני היכלא. המעמד נערך לאחר שבמקום נערכו סידורים מיוחדים לקליטת הרבנים, בין היתר הוקמה במה מיוחדת בלב היקב שחוברה לחביות היין. 

המעמד נפתח בניגוני הכנה מרגשים בהשתתפות הקהל ולאחר מכן האדמו"ר מסאמר בירך את הברכה המיוחדת והנדירה, ופתח את ברזי החבית לקול שירת הקהל. במעמד נשא דברים הגרא"י אולמן דיין העדה החרדית, והמקובל הגה"צ רבי מרדכי שינברגר שהזכיר בדברים את שורשיו של היישוב, שהוקם ברוחו ובדרכו של מרנא בעל הסולם זי"ע. 

את משא הנעילה המרכזי נשא האדמו"ר מסאטמר שהתרגש מאוד נוכח המצווה הנדירה שעלתה בידו, בסיום דבריו לקול צלילי "והריקותי לכם ברכה עד בלי די" הוציא האדמו"ר מסאטמר מכיסו צ'ק על סך מיליון דולר והעניק אותו לגאון הגרא"י אולמן מדייני העדה החרדית. הסכום האדיר ניתן על ידי האדמו"ר, לקראת החלוקה הגדולה שתתקיים בחנוכה, למוסדות על טהרת הקודש.

בסיום המעמד נערך לחיים עם היין של אור הגנוז, כאשר האדמו"ר מסאטמר בירך את הגר"מ שינברגר ואת האדמו"ר מאשלג וכן את רבני העדה החרדית ולאחר מכן נערך ריקוד של מצווה.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture