0%
איחוד תחקירים

כ"ץ מתקפל: סיכם עם זמיר על אופן בירור מחדלי 7 באוקטובר

שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר סיכמו על איחוד התחקירים המשלימים שהורו עליהם, במטרה לבחון לעומק את אירועי 7 באוקטובר • מבקר מערכת הביטחון יצורף כמשקיף לצוות התחקירים של מסמך "חומת יריחו" ויבחן תחקירים ספציפיים בחיל האוויר, אגף המבצעים וחיל הים

יענקי גולדן
אין תגובות
כ"ץ מתקפל: סיכם עם זמיר על אופן בירור מחדלי 7 באוקטובר
שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל אייל זמיר. צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, נפגשו אתמול (שלישי) בשנית וסיכמו על איחוד התחקירים המשלימים באשר לאירועי ה-7 באוקטובר. מדובר באיחוד התחקירים עליהם הורה שר הביטחון ואלו שעליהם הורה הרמטכ"ל.

במסגרת הסיכום, נקבע כי מבקר מערכת הביטחון יצורף כמשקיף לצוות התחקירים בעניין מסמך "חומת יריחו" – המסמך שפורסם וחשף את תכנית חמאס לתקוף את ישראל. כמו כן, המבקר יעודכן בתחקירים עליהם הורה הרמטכ"ל בעניין אגף המבצעים ובעניין חיל הים.

בנוסף, הוסכם כי מבקר מערכת הביטחון יבחן את תחקיר חיל האוויר ואת דו"ח תורג'מן ביחס לתחקיר חיל האוויר, בדגש על חלקו של תא"ל עומר טישלר, מי שכיהן כראש מטה חיל האוויר (רמ"ט) באירועי ה-7 באוקטובר. המבקר יגיש את מסקנותיו בנושא זה בהקדם לשר הביטחון.

הכתבה עניינה אותך?

71%
29%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.