0%
בן גביר נגד היועמ"שית:

"עבריינית, תופרת תיקים וחותרת לביצוע הפיכה"

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה צפויה להודיע לבג"ץ כי לא תגן על עמדתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אם יסרב לפטר את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר • בתגובה, תקף השר בן גביר את היועמ"שית: "היא עבריינית, תופרת תיקים וחותרת לביצוע הפיכה נגד ממשלה דמוקרטית"

שוקי כץ
2 תגובות
"עבריינית, תופרת תיקים וחותרת לביצוע הפיכה"
השר בן גביר צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

המשבר המשפטי-פוליטי סביב השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מגיע לשיא, כאשר היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, צפויה לנקוט בצעד חריג ולמסור עמדה לבג"ץ שלא תומכת בראש הממשלה בנימין נתניהו.

בהרב-מיארה אמורה להגיש את עמדתה בנוגע לעתירות הדורשות מנתניהו להדיח את בן גביר מתפקידו. על פי הדיווחים, היועמ"שית תבהיר כי היא אינה יכולה להגן על ראש הממשלה בהקשר זה, בשל מה שהיא מכנה "פגיעה שיטתית של השר בתקינות עבודת המשטרה ועצמאותה המקצועית".

בהתאם להחלטה הצפויה, נתניהו ייאלץ להגן על עמדתו מדוע לא פיטר את בן גביר באופן נפרד ועצמאי בפני בג"ץ, באמצעות עורך דין פרטי ולא על ידי הייצוג המשפטי של המדינה.

לקראת תגובתה הצפויה של היועמ"שית, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יצא במתקפה חסרת תקדים נגדה: "גלי בהרב-מיארה הוא עבריינית, ששיבשה הליכי חקירה בנושאים בהם קבע בג"ץ שהיא בניגוד עניינים. היא תופרת תיקים לנבחרי ציבור, חותרת באופן מופגן לביצוע הפיכה נגד ממשלה דמוקרטית נבחרת, לביטול חוקים, סיכול החלטות וטרפוד מינויים, וכעת השיא – ניסיון לפטר נבחרי ציבור", אמר בן גביר.

השר הוסיף והצהיר כי לא יירתע: "לא אירתע מלהמשיך לקיים את חובותיי כשר לתת גב ללוחמים ושוטרים – מה שמקומם אותה מאוד – ולא אנוח ולא אשקוט עד שמעשיה ייחקרו – ישראל לא תהיה מדינת מאפיה".

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture