0%
"קשרים עם ישות טרור"

ישראל מנעה כניסת חברי פרלמנט מקנדה ליו"ש

משבר דיפלומטי בפתח? ישראל חסמה משלחת של שישה מחוקקים קנדים שהגיעה בחסות ארגון מוסלמי • שגרירות ישראל: הארגון המממן רשום בישראל כארגון טרור

דודי סגל
אין תגובות
רשות האוכלוסין וההגירה | צילום: משה נוי

אירוע דיפלומטי חריג בין ירושלים לאוטווה: מדינת ישראל מנעה את כניסתה של משלחת פרטית, שכללה שישה חברי פרלמנט מקנדה, לשטחי יהודה ושומרון. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי ההחלטה התקבלה בעקבות מידע ביטחוני הקושר את הגורמים המממנים של המשלחת לפעילות טרור

על פי הודעת שגרירות ישראל בקנדה, הכניסה נחסמה בשל קשרים עם ארגון שישראל מגדירה כארגון טרור. המשלחת יצאה לדרכה בחסות ארגון בשם "הקול הקנדי־מוסלמי".

בשגרירות ישראל הסבירו את המניע להחלטה: הארגון המארח מקבל את הרוב המכריע של מימונו מארגון "הסיוע האסלאמי קנדה". ארגון זה הוא ארגון בת של "הסיוע האסלאמי העולמי" – גוף הרשום בישראל באופן רשמי כיישות טרור. בישראל מדגישים כי לא ניתן לאפשר לגורמים הממומנים על ידי ישויות טרור מוכרות חופש תנועה באזורים רגישים ביהודה ושומרון.

מנגד, בקנדה לא קיבלו את ההחלטה הישראלית בשתיקה. שרת החוץ הקנדית, אניטה אנאנד, התייחסה לאירוע בחריפות וכתבה ברשת החברתית X כי קנדה מביעה את "התנגדותה בנוגע ליחס הלא נכון לקנדים האלה".

הכתבה עניינה אותך?

94%
6%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.