0%
למרות בקשה מפורשת

ממשל טראמפ דחה את בקשת נתניהו להותיר סנקציות על סוריה

ישראל ניסתה להשאיר מנופי לחץ למשא ומתן עתידי, אך מקורבי הנשיא הנבחר סירבו לבקשה והחליטו על הסרה מלאה של הסנקציות • בתמורה: הבטחה אמריקנית ל"פיצוי" ביטחוני

דודי סגל
תגובה אחת
ממשל טראמפ דחה את בקשת נתניהו להותיר סנקציות על סוריה
נשיא סוריה אחמד א-שרע. צילומסך

סביבת ראש הממשלה נתניהו פנתה לאחרונה למקורבי הנשיא האמריקני בבקשה שלא להסיר את כלל הסנקציות על המשטר הסורי בבת אחת, כך דווח בכאן חדשות.

בירושלים קיוו כי הממשל האמריקני יותיר חלק מהסנקציות הכלכליות והמדיניות על כנן, כדי להשתמש בהן כקלפי מיקוח במשא ומתן עתידי מול דמשק – במיוחד בנושאים הקשורים להוצאת הכוחות האיראניים מסוריה והפסקת הברחות הנשק לחיזבאללה.

אולם, בצוות של טראמפ דחו את הבקשה על הסף והבהירו כי פני הממשל לנרמול מלא ושינוי אסטרטגי מהיר באזור. שני גורמים ישראלים אישרו כי למרות הסירוב, ממשל טראמפ הבטיח לישראל "פיצוי" בתמורה להסכמה הישראלית למהלך.

הכתבה עניינה אותך?

38%
62%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture