0%
לוין תוקף את בג"ץ

"מערכת שאיבדה את הבושה – מטייחים את פרשת הפצ"רית"

שר המשפטים יריב לוין הגיב בחריפות לדחיית בקשתו למנות את השופט אשר קולה למפקח על חקירת פרשת הפצ"רית, והטיח האשמות קשות בצמרת המשטרה והמשפט • "ריחות שחיתות ואיפה ואיפה. האחראים לא יוכלו להסתתר לנצח מאחורי הגלימות"

שוקי כץ
תגובה אחת
שר המשפטים יריב לוין. צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין תוקף היום (שלישי) את התנהלות רשויות האכיפה בפרשת הפצ"רית, זאת לאחר שנדחתה דרישתו מבג"ץ למנות את נציב התלונות על השופטים, אשר קולה, כגורם מפקח על החקירה.

לדברי השר לוין, מהרגע הראשון היה ברור כי אין כוונה אמיתית להגיע לחקר האמת. "מהיום שהתפוצצה פרשת הפצ"רית היה ברור שבמשטרה לא מתכוונים לקיים חקירה אמיתית", הצהיר השר. לטענתו, המשטרה נמנעה מביצוע פעולות בסיסיות: "עדי מפתח לא נחקרו, והומצאה מדיניות חדשה של הימנעות ממעצרים, אשר כשלעצמה הייתה שיבוש של החקירה".

לוין לא חסך במילים קשות כלפי צמרת המערכת והאשים אותם בניצול כוחם להגנה על "מקורבים" תוך פגיעה בלוחמי צה"ל. "כך נראית מערכת שאיבדה את הבושה, אשר יודעת שריחות השחיתות והאיפה ואיפה עולים ממנה, ואשר נאחזת נואשות בשררה ובכוח גם במחיר אובדן מוחלט של אמון הציבור".

הוא סיים באזהרה ישירה למעורבים: "האחראים למחדל ולטיוח לא יוכלו להסתתר לנצח מאחורי גלימות השופטים. כאשר האמת תיחשף, הם לא יוכלו לומר 'לא ידענו' או 'לא פעלנו כדי לסגור את התיק לחברנו על חשבון חיילי צה"ל'".

הכתבה עניינה אותך?

97%
3%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.