0%
חוזרים למבוי הסתום

פרשת היימנוט: החשוד שנעצר שוחרר לא מעורב בחטיפה

שבוע וחצי לאחר מעצרו, החשוד (63) מבאר שבע שוחרר ללא כל תנאי בפרשת היעלמות הילדה היימנוט קאסו • המשטרה מציינת כי הראיות נגדו קרסו • החשוד הכחיש כל מעורבות וטוען כי לא שהה בצפת בתקופה שבה נעלמה הילדה בת עשר

דודי סגל
אין תגובות
פרשת היימנוט: החשוד שנעצר שוחרר לא מעורב בחטיפה
כוחות משטרה בחיפושים אחר היימנוט שנעלמה בעיר צפת. צילום: דוד כהן/פלאש 90

שבוע וחצי אחרי שנעצר, המשטרה הודיעה כי אינה מייחסת לחשוד (63) מבאר שבע מעורבות בהיעלמות הילדה היימנוט קאסו. בית משפט השלום בראשון לציון הורה לשחררו ללא כל תנאי אולם התיק יישאר בלהב 433. ההחלטה התקבלה לאחר שמהחקירה עלה כי הראיות נגד העצור קרסו, והוא נוקה מהאשמה בתיק זה. עם זאת, הדיון בבית המשפט לא הסתיים בשחרור מוחלט, שכן מעצרו הוארך בשלושה ימים בעניין המעשה של נסיון החטיפה בילדה בבאר שבע, אולם במשטרה הבהירו כי אין קשר בין הדברים וכי החשד המרכזי שקשר אותו להיעלמות הילדה מצפת הוסר.

כזכור, החשוד נעצר לאחר התיעודים ממצלמות האבטחה שבה נראה מנסה לחטוף ילדה מבית שבבאר שבע והמשטרה חשדה שיש קשר בין הדברים. במסגרת חקירתו, החשוד מכחיש כל מעורבות בחטיפתה של היימנוט קסאו, וטוען כי כלל לא התגורר בצפת בתקופה שבה נעלמה הילדה.

הקשר המקרי אך המטריד שהדליק את נורות האזהרה אצל החוקרים היה העובדה כי הילדה המופיעה בתיעוד היא חברה טובה של היימנוט קסאו, וקיים חשד כבד כי האדם שנראה בסרטון מכיר אישית את הילדה הנעדרת מצפת. חשד זה הוביל את יחידת להב 433 לבדוק לעומק את האפשרות כי מדובר בקצה חוט משמעותי בפרשה הכאובה, אך כאמור, הראיות שנאספו בשבועיים האחרונים לא הצליחו לקשור את החשוד באופן ישיר להיעלמות המסתורית בצפת.

נזכיר כי היימנוט, בת עשר, נעדרת מאז 25 בפברואר 2024. היא תועדה בפעם האחרונה בשעה 19:25 בערב במצלמות אבטחה, כשהיא נכנסת למרכז הקליטה בצפת, שבו היא מתגוררת עם משפחתה ואולם מאז – נעלמו עקבותיה. למרות המאמצים הכבירים של כוחות הביטחון, מתנדבים ויחידות מיוחדות, נכון לשעה זו טרם נמצא קצה חוט שיוביל לפתרון התעלומה, והחיפושים אחר הילדה נמשכים.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture