0%
מסע הטבח נמשך

הילדים חוגגים והעם סובל: הצביעות של בכירי האייתוללות

בעוד איראן בוערת תחת גל מחאות ודיכוי אכזרי, ילדי בכירי האייתוללות חוגגים במערב • תיעודים שהתפרסמו ממונקו וניו יורק חושפים אורח חיים ראוותני על חשבון האזרחים הרעבים ללחם • במקביל, הנשיא טראמפ מגביר את הלחץ: הממשל גירש את בתו של בכיר איראני מאוניברסיטה בארה"ב

יצחק כהן
אין תגובות
הילדים חוגגים והעם סובל: הצביעות של בכירי האייתוללות
הפגנות באיראן

איראן ניצבת בימים אלו בפני משבר חסר תקדים, כאשר גל מחאות סוער שוטף את המדינה כנגד שלטון האייתוללות. העוני המחפיר והמצוקה הכלכלית הקשה הביאו את האזרחים אל הקצה, אך בעוד העם האיראני נאבק על פת לחם, נחשף פעם נוספת הפער הבלתי נתפס בין חיי הסבל בטהרן לבין אורח החיים הראוותני של "נסיכי המשטר" בבירות אירופה וארה"ב. לפי תיעודים שהתפרסמו בימים האחרונים, נראה סשה סובחאני, בנו של השגריר האיראני לשעבר בוונצואלה, כשהוא מבלה וחי חיים מפוארים במדינת מונקו, הרחק מהחוקים הדתיים הנוקשים ומהמחסור השורר במולדתו.

הצביעות המנקרת עיניים הזו עומדת במוקד הביקורת הציבורית, כפי שדווח בעיתון האמריקני (שחשף את הנעשה במסדרונות השלטון), שם צוין כי המנהיג העליון של איראן הורה למועצה העליונה לביטחון לאומי לשבור את ההפגנות ולעשות זאת "בכל דרך שתידרש לכך". במקביל לדיכוי האלים, נראה כי המערב מתחיל לסגור את השערים בפני משפחות הבכירים; אוניברסיטת אמורי בג'ורג'יה סילקה אתמול את פטאמה לאריג'אני, בתו של בכיר המשטר עלי לאריג'אני, עליו הוטלו עיצומים על ידי ממשל טראמפ.

שגריר ארצות הברית באו"ם, מייק וולץ, בחר להציף את הנושא ושיתף ציוץ נוקב המונה דוגמאות למקורבים למשטר הנהנים מנעמי המערב. "בתו של בכיר במשמרות המהפכה חיה בניו יורק, בתו של שר הצנזורה חיה בגרמניה. בתו של שגריר איראן באיטליה, שכרגע מאיימת על מוחים איראנים במדינה, חיה בבוסטון, ובתו של יועץ למנהיג העליון חיה בלוס אנג'לס", נכתב בציוץ שזכה לתהודה רבה. כותב הפוסט הוסיף דברים קשים: "הם זוכים לברוח מהחוקים שאבותיהם כופים. הם נהנים מהחירויות שאיראנים אחרים נהרגים בשבילן. למשטר בטהראן, למשמרות המהפכה ולבסיג' אין זכות לכלוא אומה שלמה תחת חוקים ברוטליים שאינם מוכנים להטיל גם על ילדיהם. הצביעות של המשטר היא מוחלטת. שחררו את איראן".

בזמן שילדי הבכירים מאמצים אורח חיים ליברלי וראוותני, המציאות בתוך איראן הופכת למרדף הישרדותי תחת אש. מקורות אופוזיציה באיראן מדווחים כי כוחות הביטחון פושטים על בתים ברחבי המדינה ומחפשים פצועי ירי כדי לקשור אותם למעורבות בהפגנות ולחטוף אותם. על פי הדיווחים הקשים מהשטח, המצוד מתנהל בכל החזיתות: "אנשים באזור הדרום נמלטים לכיוון הים ואנשים בצפון לעבר ההרים, כל זאת בזמן שבשמיים יש כטב"מים שמנסים לאתר אותם". המשבר הנוכחי מעמיק את הקרע בין הציבור האיראני לבין הנהגה שילדיה חיים בחלום המערבי, בזמן שהיא דנה את עמה לסיוט מתמשך.

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture