0%
תקיפה ברצועה

חיל האוויר חיסל מחבלים שתכננו פיגוע נגד כוחות צה"ל

כלי טייס של חיל האוויר תקף לפני זמן קצר ברצועת עזה מספר מחבלים שתכננו לבצע מתווה טרור נגד כוחות צה"ל הפועלים באזור • לפי דיווחים פלסטינים, בתקיפה נהרגו לפחות שני מחבלים ומספר מחבלים נפצעו

יענקי גולדן
אין תגובות
תקיפה בעזה

צה״ל ממשיך לפעול לאכיפת הפרות הסכם הפסקת האש ברצועת עזה: לפני זמן קצר, כלי טיס של חיל האוויר תקף במחנה הפליטים אל־מע׳אזי שבמרכז הרצועה, מספר מחבלים שזוהו כמי שתכננו לבצע מתווה טרור נגד כוחות צה״ל הפועלים באזור. על פי ההערכה הראשונית, המחבלים חוסלו בתקיפה, שנועדה להסיר איום מיידי על הכוחות בשטח.

התקיפה כוונה לעבר מחבל חמאס, לאחר שהתקבל מידע מודיעיני שלפיו הוא פעל לקידום מתווה טרור נגד כוחות צה״ל באזור חאן יונס. בצה״ל מדגישים כי הפעולה בוצעה כחלק ממדיניות ברורה של סיכול איומים בזמן אמת, גם על רקע הסכמי הפסקת האש, כאשר מתבצעת הפרה שמסכנת את הכוחות. לפי דיווחים ערביים מרצועת עזה, בתקיפה נהרגו לפחות שני מחבלים ונפצעו מספר בני אדם נוספים.

במקביל לאירועים אלה, מוקדם יותר היום העבירה ישראל לצלב האדום 15 גופות של פלסטינים, בתמורה להשבתו של החלל החטוף האחרון, רן גואיליה הי״ד. המהלך עורר תשומת לב מיוחדת, לאחר שהתברר כי גואיליה חולץ על ידי כוחות צה״ל מבית קברות בעיר עזה, ולא הוחזר על ידי מחבלי חמאס כפי שהתחייבו במסגרת ההסכם. במערכת הביטחון מבהירים כי כל עוד יימשכו האיומים מרצועת עזה, צה״ל ימשיך לפעול בעוצמה להסרתם, תוך שימוש ביכולות האוויריות והמודיעיניות שברשותו, וכי השמדת תשתיות הטרור נותרה יעד מרכזי.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture