0%
שלב ב' במתווה טראמפ

מעבר רפיח נפתח הבוקר, אלו הסדרי הביטחון החדשים

לראשונה מתחילת המלחמה, ישראל מאפשרת את פתיחת מעבר רפיח • בשלב זה: כ-200 איש ביום ללא כניסת עיתונאים • כל הפרטים על מנגנון השליטה מרחוק של צה"ל

דודי סגל
אין תגובות
מעבר רפיח נפתח הבוקר, אלו הסדרי הביטחון החדשים
מעבר רפיח. צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90

כחלק מהתקדמות בשלבי "מתווה טראמפ", נפתח הבוקר (ראשון) מעבר רפיח לתנועת פלסטינים. מדובר בצעד משמעותי המהווה מחווה ישראלית, אך כזו המלווה במנגנוני ביטחון חסרי תקדים שנועדו למנוע את שיקום כוחו של חמאס.

בשלב זה, הקיבולת עומדת על כ-200 בני אדם ביום, כאשר הכניסה והיציאה מותרת לעזתים בלבד. עיתונאים זרים עדיין אינם מורשים לעבור במקום.

ישראל אישרה רשימת שמות שתנוהל על ידי עזתים מקומיים תחת פיקוח הדוק של משלחת מהאיחוד האירופי. בשטח המעבר הותקנה מערכת טכנולוגית מתקדמת הכוללת "קרוסלה" עם שליטה מרחוק של גורמי הביטחון הישראלים. במערכת הביטחון מבהירים: לא תהיה נוכחות פיזית של חיילים במעבר היציאה, אך בלחיצת כפתור מהחמ"ל ניתן יהיה לנעול את המעבר ולמנוע יציאה של גורמים לא מאושרים או בכירים בחמאס.

בניגוד ליציאה, בכל הנוגע לכניסה ממצרים לתוך הרצועה – ישראל לא לוקחת סיכונים. כל פלסטיני שיכנס יעבור הליך בידוק מלא.

הבשורה המשמעותית ביותר היא כניסתה הצפויה של "הוועדה הטכנוקרטית" לרצועה בימים הקרובים דרך המעבר. מדובר בגוף שאמור להתחיל בניהול האזרחי של עזה ביום שאחרי חמאס.

בארגון הטרור לא נותרו אדישים: בכיר חמאס מוחמד נזאל תקף בראיון ל'אל-ג'זירה' וטען כי מדובר ב"מסמרים הראשונים" בניסיונותיו של נתניהו להכשיל את הסכם הפסקת האש.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture