0%
הוזמנה לישראל

שר החוץ שוחח עם הנשיאה הנבחרת – זה מה שסיכמו

שר החוץ גדעון סער שוחח עם הנשיאה הנבחרת של קוסטה ריקה, לאורה פרננדז דלגאדו, ובירך אותה על ניצחונה המרשים • במהלך השיחה, הזמין השר סער את הנשיאה לביקור רשמי בירושלים • השניים סיכמו על חיזוק הקשרים הדיפלומטיים והכלכליים, זאת בהמשך לחתימת הסכם סחר חופשי בין המדינות

דודי סגל
אין תגובות
גדעון סער. צילום: סיוון שחור, לע"מ

בצעד דיפלומטי ראשון ומשמעותי מול הממשל הנבחר בקוסטה ריקה, שוחח שר החוץ גדעון סער לפני זמן קצר עם הנשיאה הנבחרת לאורה פרננדז דלגאדו. מדובר באחת מהשיחות הראשונות שקיימה פרננדז מאז קבלת תוצאות הבחירות, כאשר השר סער בירך אותה על ניצחונה המרשים במרוץ.

שר החוץ גדעון סער אמר בשיחה, כי נצחונה בבחירות הוא מרשים ומשכנע ומהתוצאות עולה שהיא קיבלה מנדט ברור מעמה להוביל את קוסטה ריקה. במהלך השיח הלבבי, הדגישו השניים את העומק של הקשרים בין המדינות, שזכו לאחרונה לרוח גבית עם חתימתו של הסכם סחר חופשי בין ישראל לקוסטה ריקה.

בנוסף, שר החוץ סער אמר עוד, כי היחסים בין ישראל לקוסטה ריקה טובים והוא משוכנע כי הם ימשיכו להתפתח ולהתחזק תחת הנהגתה של הנשיאה פרננדז. בשיאו של הקשר הטלפוני, הזמין השר את הנשיאה הנבחרת לביקור רשמי במדינת ישראל והוסיף, כי ישראל מצפה לביקורה בירושלים, בירת הנצח של העם היהודי.

הנשיאה הודתה לשר החוץ סער על הברכות והשניים סיכמו לפעול להמשך חיזוק היחסים בין המדינות, צעד שצפוי לקבל ביטוי מעשי עם כוונתה המוצהרת של קוסטה ריקה לפתוח בירושלים משרד חדשנות וסחר בעל מעמד דיפלומטי, שיקדם את האינטרסים המשותפים של שני העמים.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.