0%
עסקת ענק

חברת הספנות "צים" נמכרת ב-3.7 מיליארד דולר

אחרי חצי שנה של מכרז חשאי: ענקית הספנות הגרמנית 'האפאג לויד' וקרן פימי רוכשות את החברה הישראלית • צים צפויה להימחק מהבורסה בניו יורק • ומה יעלה בגורל מניית הזהב של המדינה?

יצחק כהן
אין תגובות
ספינה של צים צילום: יח"צ

רעידת אדמה בענף הספנות הישראלי: חברת "צים", ספינת הדגל של התובלה הימית בישראל, תימכר לקונסורציום המורכב מחברת הענק הגרמנית 'האפאג לויד' וקרן פימי הישראלית. שווי העסקה, שנחשפה הבוקר (ראשון), מוערך בכ-3.7 מיליארד דולר ומגיע לאחר חצי שנה של מכרז אינטנסיבי שניהלה החברה למציאת רוכש.

על פי פרטי ההסכם, צים, שנסחרת כיום בבורסה לניירות ערך בניו יורק (NYSE), צפויה להימחק מהמסחר ולהפוך לחברה פרטית. במסגרת העסקה, החברה הגרמנית תטמיע בתוכה את הפעילות הגלובלית של צים, כולל ציי האוניות ונתיבי השיט הבינלאומיים המרכזיים שבהם היא פועלת. קרן פימי, בניהולו של ישי דוידי, תהווה את השותף הישראלי בעסקה, מה שמבטיח זיקה מקומית מסוימת לפעילות החברה.

סוגיה מרכזית שנותרה על הפרק היא "מניית הזהב" שמחזיקה מדינת ישראל בצים מאז הפרטתה בשנת 2004. מנייה זו נועדה להבטיח את המשכיות השירות הימי לישראל בשעות חירום ואת שמירת הניהול הישראלי בחברה. כעת, עם המעבר לבעלות גרמנית דומיננטית, יידרשו הרוכשים להסדיר את מנגנוני הביטחון הלאומי מול משרדי הממשלה כדי לאשר את השלמת המכירה.

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture