0%
מכה לבן גביר

בית המשפט דחה את הבקשה לעכב את קידום רינת סבן

בית המשפט הורה לקדם את רפ"ק רינת סבן ללא דיחוי: "קיים חשש לפגיעה בעצמאות המשטרה ואפקט מרתיע על חוקרים" • השופטים דחו את טענות השר: "העיכוב יפגע באינטרס הציבורי"

דודי סגל
תגובה אחת
בית המשפט דחה את הבקשה לעכב את קידום רינת סבן
השר בן גביר צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בית המשפט דחה הבוקר (שני) את בקשתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, לעכב את ביצוע פסק הדין המורה על קידומה של רפ"ק רינת סבן. החלטה זו מגיעה לאחר שבן גביר ביקש להקפיא את הקידום כדי לאפשר לו לערער לבית המשפט העליון על ההחלטה הקודמת שחייבה אותו לקדם את הקצינה.

בנימוקים להחלטה, מתחו השופטים ביקורת על הניסיון לעכב את הקידום וקבעו כי ישנו חשש ממשי שמהלך כזה יפגע ב"אינטרס הציבורי שבעצמאות המשטרה". עוד צוין כי עיכוב הקידום עלול לייצר "אפקט מרתיע" על גורמי חקירה במשטרה, שיחששו לפעול באופן מקצועי שמא ייבלם קידומם על ידי הדרג המדיני.

"עיכוב ביצוע פסק הדין יביא להתמשכות הפגיעה בקצינה", כתבו השופטים ודחו את טענת השר כי הקידום הוא "מעשה עשוי" שלא ניתן להפוך.

כזכור, המאבק המשפטי החל לאחר שסבן עתרה נגד החלטת השר שלא לקדמה, ובית המשפט המחוזי קיבל את עתירתה ואף חייב את בן גביר בהוצאות משפט.

הכתבה עניינה אותך?

18%
82%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture