0%
תיעוד מקומם בבקעה

ריססו דגל פלסטין על סמל מגן דוד ונתפסו בשעת מעשה

דרמה בבקעה: שתי ישראליות נתפסו "על חם" כשהן מחללות את סמל המגן דוד בצבעי דגל פלסטין בעיצומו של מבצע "שאגת הארי" • במכוניתן של החשודות, תושבות ירושלים, נמצאו מכלי הריסוס ששימשו לביצוע המעשה המקומם.

יצחק כהן
תגובה אחת
ריססו דגל פלסטין על סמל מגן דוד ונתפסו בשעת מעשה
קרדיט: משטרת ישראל

בעוד לוחמי צה"ל פועלים בעומק האויב במסגרת מבצע ״שאגת הארי״, אירוע חריג ומקומם נרשם הבוקר בגזרת יהודה ושומרון. שתי חשודות ישראליות נתפסו הבוקר על ידי שוטרי מחוז ש"י ב'שעת מעשה', ונתפסו כשבאמתחתן מספר תרסיסי צבע, לאחר שעל פי החשד חיללו סמלים לאומיים בגרפיטי פוליטי עוין. האירוע החל כאשר הבוקר התקבל דיווח במוקד המשטרה של מחוז ש"י לפיו שתי חשודות, ריססו גרפיטי על גבי בטונדות באזור הבקעה. הדיווח הראשוני הוביל להקפצה מהירה של כוחות משטרה למרחב כדי לאתר את המבצעות.

עם קבלת הדיווח, שוטרי מרחב גלעד החלו בסריקות אחר החשודות במעשה ובעת הגעת שוטרי תחנת הבקעה למקום ביצוע העבירה הופתעו לגלות כי מדובר בריסוס גרפיטי בצבעי דגל פלסטין על גבי סמל מגן דוד. המראה המקומם של סמל המדינה המושחת בצבעי דגל האויב בעיצומה של מערכה צבאית הוביל להגברת המאמצים המבצעיים, ותוך זמן קצר ותוך ביצוע פעולות לאיתורן, אותרו החשודות כשהן עושות דרכן בצומת אלמוג כשברכבן אותרו מספר מכלי ריסוס צבע. החשודות, ישראליות תושבות ירושלים בשנות ה-40 וה-60 לחייהן, הועברו לחקירה בתחנת הבקעה והרכב אשר שימש אותן בעת ביצוע המעשה, נתפס והועבר לבחינת הליך מנהלי.

במשטרה רואים בחומרה רבה את המעשה, במיוחד על רקע ימי הלחימה הרגישים והצורך בשמירה על הסדר הציבורי. ממשטרת ישראל נמסר: "שוטרי מחוז ש"י ימשיכו כל העת בפעילותם לשמירת הביטחון באזור, לצד פעולות רבות לניטור ואיתורם של אלו המפרים סדר, המעודדים ומסיתים לטרור או את מבצעיו, והמגלים שמחה בעת מלחמה ממעשיו של האויב שמטרתן פגיעה במדינת ישראל". החשודות צפויות לעמוד לחקירה אינטנסיבית שתבחן את המניעים מאחורי הפגיעה המכוונת בסמלי המדינה בלב אזור הבקעה.

הכתבה עניינה אותך?

97%
3%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture