0%
עד שיחוסל

דיווח: אלו הפציעות שבגללן נאלץ מוג'תבא להסתתר

המנהיג החדש של אריראן, מוג'תבא ח'אמנאי נפצע קשות בניסיון חיסול ישראלי וסובל מחבלות בפניו וברגליו • בישראל מעריכים כי המנהיג מסתתר במקום מאובטח ואינו מסוגל להופיע בציבור • מערכת הביטחון אישרו את הפרטים על פציעתו עוד לפני המינוי

יצחק מושקוביץ
אין תגובות
דיווח: אלו הפציעות שבגללן נאלץ מוג'תבא להסתתר
צילום לפי סעיף 27 א עיבוד ai

תעלומה בטהראן סביב מצבו הבריאותי של היורש הטרי: מאז שנבחר מוג'תבא חמינאי לתפקיד המנהיג העליון של איראן, הוא לא הופיע בפומבי או פרסם הודעה כתובה או מוקלטת. השתיקה המוחלטת של האיש החזק ביותר ברפובליקה האסלאמית מעוררת סימני שאלה כבדים בעולם, כאשר ב-CNN מדווחים מפי מקור כי מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון החדש של איראן, סובל מחבלה בעין השמאלית, חתכים בפנים ושבר בכף רגלו – כתוצאה מניסיון החיסול של ישראל ביום הראשון למלחמה. לפי הדיווח, ח'אמנאי הבן לא נראה בציבור מאז ההודעה על מינויו לתפקיד הבכיר במדינה, מה שמחזק את ההערכות כי מצבו מורכב מכפי שמנסים להציג במשטרו.

למרות הניסיונות לשדר עסקים כרגיל, גורם איראני רשמי אישר לרויטרס כי הוא נפצע באורח קל בתקיפות הישראליות במכת הפתיחה על איראן, אך שהוא "ממשיך לפעול". במקביל, בנו של נשיא איראן, יוסף פזשכיאן, אמר לכלי התקשורת במדינה כי המנהיג העליון החדש "בטוח ואין חששות", על אף ששמע שנפצע. אולם, הצהרות אלו מתנגשות עם דבריו של שגריר איראן בקפריסין, שהוסיף כי מוג'תבא בן ה-56 נפצע באותה תקיפה שבה חוסל אביו, וכי "שמעתי שהוא נפצע ברגליים, ביד ובזרוע – ואני חושב שהוא בבית חולים כרגע, כי הוא פצוע. לדעתי הוא לא מרגיש בנוח לשאת נאום כרגע".

פרטים נוספים שנחשפו בניו יורק טיימס שופכים אור על מקום הימצאו ומצבו המדויק. שלושה גורמים איראנים אמרו אמש לעיתון כי חמינאי הבן בהכרה ומסתתר במקום מאובטח ביותר שהתקשורת איתו מצומצמת, ושרגלו פצועה. גם במערכת הביטחון בישראל עוקבים בדריכות אחר הדרמה בצמרת האיראנית; שני גורמים צבאיים רשמיים בישראל אמרו לעיתון כי על סמך מידע שאספה ישראל, גם מערכת הביטחון בארץ מעריכה שהוא נפצע ברגלו ב-28 בפברואר, היום הראשון למלחמה – מסקנה שאליה הגיעו בישראל עוד לפני שהוכרז כמנהיג העליון החדש ביום ראשון השבוע. נכון לעכשיו, עננת חוסר הוודאות סביב יכולתו לתפקד ולהוביל את המדינה בעיצומה של המערכה נותרת בעינה.

הכתבה עניינה אותך?

93%
7%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture