0%

ח"כ אשר מתנגד להגדלת הקנס על מסכות ל-500 שקלים • צפו:

יו"ר וועדת החוקה אמר שלדעתו מדובר בסכום מוגזם והוא לא מוכן לתמוך בסכום כזה, "וגם לא ב-499". לדבריו, יש להתמקד ב"הגברת יכולת האכיפה בצורה רחבה בכל הארץ"

מערכת המחדש
9 תגובות
יעקב אשר צילום: מרים אלסטר פלאש 90

יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט, יעקב אשר, הודיע הבוקר (רביעי) כי לא יאפשר להעלות את סכום הקנס על אי עטיית מסכה מ-200 שקלים ל-500 שקלים. ח"כ אשר אמר בפתח ישיבת הוועדה שהוא מתנגד עקרונית להגדלה, אך ייתכן שיצביע בעד אם ייכפה עליו.

ועדת החוקה בראשות ח"כ אשר (יהדות התורה) התכנסה ב-9:00 להכנת הצעת החוק לקריאות שנייה ושלישית. לפי המוצע, יתוקן חוק האכיפה וייקבע בין היתר כי קנס מנהלי בשל הפרת חובת עטיית מסכה יוגדל ופרק הזמן שיש לשלם אותו יקוצר.

play-rounded-fill

יו"ר הוועדה אמר שלדעתו מדובר בסכום מוגזם והוא לא מוכן לתמוך בסכום כזה, "וגם לא ב-499". לדבריו, יש להתמקד ב"הגברת יכולת האכיפה בצורה רחבה בכל הארץ".

בשבוע שעבר אישר קבינט הקורונה את העלאת סכום הקנס, אך החלטה זו טעונה עוד את אישור הכנסת.

 לפי נתוני המשטרה, אתמול נרשמו 2,532 דוחות בגין אי עטיית מסיכה, ירידה של 179 דוחות מהיום הקודם.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture