0%
מינוי רפ"ק רינת סבן

בית המשפט באולטימטום לבן גביר

שופט המחוזי בירושלים הציב דד-ליין לשר לביטחון לאומי עד יום שני הקרוב • "ככל שהשר לא יחתום – הקידום ייכנס לתוקף אוטומטית מכוח החלטת בית המשפט"

דודי סגל
4 תגובות
בית המשפט באולטימטום לבן גביר
השר בן גביר במשרד לביטחון לאומי

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד גדעוני, קבע היום (רביעי) תנאי תקדימי וחריג לשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. במסגרת החלטתו, הורה השופט לשר לאשר את קידומה של רפ"ק רינת סבן לדרגת סגן-ניצב לא יאוחר מיום שני הקרוב. מדובר בצעד נדיר שבו בית המשפט נכנס בנעליו של הדרג המדיני וקובע לוח זמנים קשיח למימוש מינוי קצינה בכירה.

החלק המפתיע ביותר בהחלטה נוגע למנגנון האכיפה שקבע השופט גדעוני: במידה והשר בן גביר יבחר שלא לחתום על כתב המינוי עד המועד הנקוב, הקידום לא יעוכב אלא ייכנס לתוקף באופן אוטומטי "מכוח החלטה שיפוטית".

השופט כתב בהחלטתו באופן נחרץ: "ככל שהשר לא ימלא אחר פסק הדין במועד הנזכר, ישתכלל קידומה של העותרת לדרגת סנ"צ מכוח ההחלטה השיפוטית". משמעות הדבר היא שלראשונה, דרגת קצונה בכירה תוענק לקצין משטרה על ידי בית המשפט, תוך עקיפת סמכותו המיניסטריאלית של השר האחראי.

הכתבה עניינה אותך?

19%
81%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture