0%
בעקבות מודיעין מדוייק

בכנסייה בדרום לבנון: הפירים החדשים שנחשפו לשימוש הטרור

לוחמי גבעתי חשפו תשתית טרור בתוך כנסייה בכפר אלחיאם • הכנסייה והשימוש בה למטרות טרור, טוהרו כבר ב'חיצי הצפון' אולם חיזבאללה ניצל את הפסקת האש להקמת פירים חדשים במתחם

יענקי גולדן
אין תגובות
בכנסייה בדרום לבנון: הפירים החדשים שנחשפו לשימוש הטרור
כנסיית הטרור באלחיאם. צילום: דו"צ

לוחמי חטיבת גבעתי, הפועלים תחת פיקוד אוגדה 91 בדרום לבנון, חשפו מרחב לחימה תת-קרקעי פעיל של ארגון הטרור חיזבאללה בתוך כנסייה בכפר אלחיאם. במהלך הסריקות במקום, איתרו הכוחות פיר ותוואי תת-קרקעי שהוקם במרחב הכנסייה. יש לציין כי מרחב לחימה זה, בו השתמש חיזבאללה לפעילות טרור, אותר לראשונה על ידי כוחות צה"ל בדצמבר 2024, אז טוהר מאמצעי לחימה וממחבלים.

עם זאת, סריקות שבוצעו במרחב הכנסייה לאחרונה גילו כי ארגון הטרור לא זנח את האתר. הכוחות איתרו שלושה פירים נוספים שהקים חיזבאללה במהלך הפסקת האש, דבר המעיד על השמשה מחדש של התשתית במרחב. בצה"ל רואים את השימוש החוזר כדפוס הפעולה של הארגון, הממשיך לנצל באופן ציני את אזרחי מדינת לבנון כמגן אנושי, ומשתמש באופן שיטתי במוסדות דת ובתשתיות אזרחיות למטרות צבאיות. נזכיר כי שימוש מכוון במוסדות דת אזרחיים לצרכים צבאיים מהווה הפרה של הדין הבין-לאומי.

בצה"ל מדגישים כי הפעולה בוצעה בעקבות מודיעין מדויק המצביע על פעילות חיזבאללה במרחב והפיכתו למרחב לחימה פעיל. נזכיר כי במהלך הסריקות בדצמבר 2024, אותרו במרחב הכנסייה מצבור אמצעי לחימה וציוד שהייה הכולל מזרונים ומזון, ששימשו את המחבלים לקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל. דפוס פעולה זה מתועד לאורך שנים בדרום לבנון, כחלק ממאמצי הארגון להטמיע תשתיות טרור בתוך מרחבים אזרחיים.

בצה"ל מזהירים כי "ברגע שארגון טרור מכניס פעילות צבאית לתוך אתר דתי, הוא פוגע במעמדו האזרחי של האתר ומסכן באופן ישיר את האוכלוסייה המקומית".

הכתבה עניינה אותך?

79%
21%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture