0%
תומכי טרור

התיעודים חשפו: הרוצחים שזכו לביקור רשמי ממושלת רמאללה

מועצת יש"ע חושפת סדרת פגישות רשמיות של מושלת רמאללה, לילה רנאם, עם עשרות מחבלים משוחררים האחראים לרצח יהודים • התיעודים מציגים מפגשי הוקרה עם מתכנני פיגועים קשים ומשוחררי עסקאות

דוד חדד
אין תגובות
התיעודים חשפו: הרוצחים שזכו לביקור רשמי ממושלת רמאללה
מבט על העיר רמאללה מתוך היישוב פסגות. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

חשיפה דרמטית של מועצת יש"ע מעלה כי מושלת רמאללה, לילה רנאם, מקיימת באופן עקבי מפגשי תמיכה וביקורים ממלכתיים אצל עשרות מחבלים משוחררים עם דם על הידיים, רובם ממשוחררי העסקאות האחרונות.

מהחומר שנחשף, הכולל תיעודים רשמיים מעמוד הפייסבוק של המושלת, עולה כי דמות בכירה זו ברשות הפלסטינית מעניקה רוח גבית למחבלים ששפכו דם ילדים יהודים, עובדה המוכיחה פעם נוספת כי הרשות אינה שותפה לשלום או גוף אזרחי, אלא ישות עוינת המעלה על נס את הטרור ואת המבצעים אותו.

רק בחודש האחרון נפגשה המושלת עם דלאישה, בכיר פת"ח ומהמתכננים המרכזיים של פיגוע הירי הקשה בצומת חלמיש בשנת 2005 בו נפצעו באורח קשה שני ילדים, ובשבוע החולף המשיכה בסבב פגישות עם קבוצת מחבלים נוספת שריצו עונשי מאסר ממושכים של כ-20 שנה ויותר.

רשימת המחבלים שאותם פוקדת המושלת כוללת שמות המוכרים היטב למערכת הביטחון, ביניהם מאזן קאדי, שהסיע את המחבל שביצע את הפיגוע הרצחני בסי-פוד מרקט בתל אביב, ועבד אלבאסט שואבכה, פעיל תנזים בכיר שהיה מעורב בפיגועי ירי רבים.

בתיעודים נוספים נראית רנאם נפגשת עם המחבל המשוחרר פחרי ברגותי, שהיה מעורב ברצח נהג ההסעות מרדכי יקואל הי"ד ב-1978, ועם בנו שאדי ברגותי, שנידון למאסר עולם בגין חלקו בפיגוע בו נרצחו החיילים רועי יעקוב סלומון, ארז עידן ואלעד פולק הי"ד. הרשימה מתארכת עם מחבלים כמו אמיר אבו רדחה, שהיה מעורב ברצח קטין ופיגועי ירי, ומוחמד נחלה, חבר חוליה שפצעה שני יהודים.

עומר רחמים, מנכ״ל מועצת יש״ע, הגיב בחריפות לממצאים ואמר: ״מי שמתחבק עם מחבלים שניסו לרצוח ילדים יהודים, הוא מחבל בעצמו. הביקור הרשמי של מושלת רמאללה אצל מתכנני פיגועים אינו מקרי, אלא חלק ממדיניות מכוונת של האדרת טרור במימון ובחסות הרש״פ. הגיע הזמן שמדינת ישראל והעולם יפסיקו להשלות את עצמם: הרשות הפלסטינית היא גוף טרור המהווה סכנה מוחשית למדינת ישראל כולה ולתושבי יהודה ושומרון בפרט.

על ממשלת ישראל להכריז על הרש"פ כארגון טרור, לפעול לפירוקה המלא ולביטול הסכמי אוסלו שהביאו עלינו רק דם ושכול. לא ניתן להשלים עם ישות שמעניקה רוח גבית לרוצחים.״

הכתבה עניינה אותך?

93%
7%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture