0%
400 חימושים על טהרן

הושלם גל תקיפות נרחב נגד תעשיות הנשק האיראניות

מטסי תקיפה בלב טהרן: צה"ל השלים גל תקיפות נרחב נגד תעשיות הנשק ואתרי המחקר והפיתוח של איראן • 400 חימושים נגד 170 מטרות ביממה: צה"ל מעמיק את הפגיעה ברכיבים קריטיים לייצור אמצעי לחימה. מחשיפת אתרי הסודיים בבירה ועד לתקיפת בסיסי הבסיג' המרכזיים בדהגלאן

יענקי גולדן
אין תגובות
הושלם גל תקיפות נרחב נגד תעשיות הנשק האיראניות
צילום: דו"צ

צה"ל ממשיך להלום בעוצמה חסרת תקדים בתשתיות הטרור והתעשיות הצבאיות של איראן, כאשר במהלך היממה האחרונה הותקפו כ-170 מטרות של המשטר באמצעות כ-400 חימושים מדויקים. חיל האוויר, בהכוונת אגף המודיעין (אמ"ן), השלים הבוקר מטס תקיפות נוסף לעבר תשתיות של משטר הטרור האיראני ברחבי טהרן, מהלך שנועד לשתק את יכולות הייצור והפיתוח של המעצמה האזורית. במטס התקיפות הנוכחי, צה"ל המשיך להעמיק את הפגיעה בתעשיות ייצור אמצעי הלחימה של המשטר, תוך התמקדות באתרים אסטרטגיים ורגישים במיוחד.

בין היעדים שהושמדו בלב הבירה האיראנית נמנים אתר מרכזי ששימש לייצור רכיבים משמעותיים למגוון אמצעי לחימה באיראן, לצד מספר אתרים ייעודיים לייצור מנועי כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים). בנוסף, הכוחות השמידו מתחם תעשייה בו פותחו רכיבים לאמצעי לחימה ואתר מחקר ופיתוח מתקדם, צעדים שנועדו להסיג לאחור את היכולות הטכנולוגיות והצבאיות של המשטר לשנים קדימה. הפגיעה במרכזי הפיתוח הללו מהווה נדבך קריטי בפירוק שרשרת האספקה והייצור של מערך הטרור האווירי והקרקעי האיראני.

במקביל לפעילות המאסיבית בשמי טהרן, חיל האוויר הרחיב את פעילותו גם למערב איראן. בגיזרה זו, צה"ל תקף מספר מפקדות מרכזיות של הכוחות החמושים הכפופים למשטר הטרור האיראני, ובהם מתחם הבסיג' המרכזי בעיר דהגלאן ותחנת משטרה של כוחות הביטחון הפנים בעיר סננדג'. התקיפות המשולבות בעומק ובמערב המדינה מדגישות את העליונות האווירית והמודיעינית של צה"ל, המסוגל לפעול במקביל נגד מטרות תעשייתיות מורכבות ומפקדות פיקוד ושליטה, תוך גביית מחיר כבד מזרועות הביטחון של המשטר.

הכתבה עניינה אותך?

86%
14%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture