משרד הבריאות הודיע הערב (רביעי) כי ביממה האחרונה אובחנו 1,013 נדבקים חדשים בקורונה – שיא במספר הנדבקים ליום מתחילת המגפה. מספר החולים הפעילים הוא 8,483: 243 מאושפזים, 24 מהם מונשמים ו-57 במצב קשה (עלייה של חמישה מאתמול). מספר המתים הוא 322 לאחר ששני אנשים מתו מהמחלה מאז חצות.
ועדת השרים התכנסה הלילה והחליטה להכריז על סגר חלקי באשדוד (שכונות ג', ז', ח') ובלוד (שכונות הרכבת, שניר ונווה שלום) לשבוע – ממחר ב-8:00 עד 9.7 ב-8:00. באזורים אלה יוגבלו הכניסה והיציאה, העסקים והתנועה. עוד נמסר כי מנכ"ל משרד הבריאות, חזי לוי, יחתום בהקדם על צו להגבלת הפעילות במוסדות החינוך בביתר עלית ולמניעת התקהלויות בשטחה. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יכנס את קבינט הקורונה מחר בצהריים.
הערב אישרה הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את החוק הזמני שמאפשר לשב"כ לעקוב אחר חולי קורונה. 53 חברי כנסת הצביעו בעד החוק, ו-38 התנגדו. החוק בנוסח זה, שיהיה תקף עד 22 ביולי ולא יוכל להימשך מעבר לכך, מאפשר למשרד הבריאות לערב את שב"כ בחקירות אפידמיולוגיות בכל יום שבו מספר החולים הנדרשים לתחקור גבוה מ-200. הוא אף מסמיך את שב"כ למעקבים במקרים שבהם אי אפשר להשלים את החקירות בשיטות אחרות.