בטקס מרגש וטעון לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, נשא ראש המוסד, דדי ברנע, נאום יוצא דופן שחיבר בין זוועות העבר לאיומים הקיומיים של ההווה. ברנע בחר להשתמש בבמה זו כדי להשיב למבקרים ולשרטט את קווי המתאר של המערכה הישראלית מול טהרן, תוך שהוא מבהיר: המאבק לא הסתיים.
ברנע פתח באזהרה חמורה מפני שאננות של הקהילה הבינלאומית מול קריאות להשמדה: "טועים התמימים כי השואה היא נחלת העבר, כי במציאות של ימינו לא ייתכן רצח עם, וכי לא תצמח שנאה המאיימת על קיומו של עם", אמר ראש המוסד. "האיום האיראני הלך והתעצם מול עינינו ונגד עיני העולם כמעט באין מפריע".
הוא הדגיש כי ישראל לא הסתפקה בהתרעות: "הזהרנו פעם אחר פעם מסכנת הגרעין וממאגרי הטילים, עד שלבסוף לקחנו את גורלנו בידינו ויצאנו לשתי מלחמות כורח".
בתשובה למבקרים שטענו כי המבצע לא השיג את כל יעדיו עם סיום התקיפות, הבהיר ברנע כי מדובר במערכה ארוכת טווח: "לא חשבנו שהמשימה תושלם מיד עם שוך הקרבות. תכננו שהמערכה תימשך גם בתקופה שלאחר התקיפות בטהרן".
הוא חתם בדברים נחרצים לגבי עתיד המשטר בטהרן: "מחויבותנו תושלם רק כאשר יוחלף המשטר הקיצוני הזה. אותו משטר שרוצה את השמדתנו חייב לחלוף מן העולם. זו משימתנו – מתוך ציווי ברור: לעולם לא עוד".