0%
בצל מינוי גופמן

ברוסיה חוששים: "הביון הישראלי יתחיל לפעול יותר נגדנו"

סערה במוסקבה בעקבות אישור מינויו של האלוף רומן גופמן לראש המוסד • בסוכנות הידיעות "טאס" מזהירים מפני שינוי כיוון דרמטי ופעילות מוגברת של הביון הישראלי נגד רוסיה • המומחים בקרמלין טוענים: המוסד הופך לזרוע אישית של נתניהו לחיסולים ממוקדים ויסייע לאוקראינה בטכנולוגיות בינה מלאכותית

יצחק כהן
2 תגובות
ברוסיה חוששים: "הביון הישראלי יתחיל לפעול יותר נגדנו"
נשיא רוסיה פוטין. צילום: Hadas Parush/Flash90

אישור מועמדותו של האלוף רומן גופמן לתפקיד ראש המוסד הבא מעורר גלי הדף לא רק במערכת הביטחון הישראלית, אלא גם במסדרונות השלטון במוסקבה. גופמן, המכהן כיום כמזכירו הצבאי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, זכה לאחרונה לאישור הוועדה המייעצת למינויים בכירים, אך נראה כי דווקא הרקע והניסיון שלו גורמים לדריכות רבה ברוסיה. בידיעה נרחבת שפורסמה היום (שלישי) בסוכנות הידיעות הממשלתית הרוסית "טאס", נכתב כי הביון הישראלי עשוי "להפוך לפעיל יותר ביחס לרוסיה" בעקבות כניסתו של גופמן לתפקיד הרגיש.

החשש הרוסי מתמקד בעיקר בהידוק הקשרים האפשרי בין המוסד לבין הממשל באוקראינה תחת הנהגתו של ראש המוסד המיועד. בכתבה שפורסמה ב"טאס" צוטט המומחה לביטחון לאומי אלכסנדר סטפנוב, שניתח את ההשלכות האסטרטגיות של המינוי. לדבריו, פעילות המוסד "בכיוון הרוסי עשויה לקבל ממד חדש בהתחשב בקשרים ההדוקים שבין תל אביב למשטר בקייב. פעולות רבות של הביון האוקראיני תוכננו תוך שימוש בידע ובמעורבות של סוכני מוסד". סטפנוב הוסיף והזהיר כי המוסד יכול להעניק לאוקראינה "ידע בתחום הלחימה והמודיעין תוך שימוש בבינה מלאכותית".

מעבר להיבט המודיעיני-טכנולוגי, ברוסיה מנסים לצייר תמונה שבה המוסד משנה את פניו והופך לכלי פוליטי-מבצעי בידיו של ראש הממשלה. במסגרת הפרסום ברוסיה, העלה סטפנוב טענה חריפה לפיה המוסד הופך למעשה ל"צבאי-אישי לחיסול מנהיגים שמוכוון על ידי נתניהו".

הכתבה עניינה אותך?

77%
23%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture