פעילות נחושה של כוחות צה"ל בצפון רצועת עזה הובילה בסוף השבוע האחרון להישג מבצעי משמעותי בשטח. כוחות צוות הקרב של חטיבת 'אגרוף הברזל' (205) וכוחות יחידת יהל״ם בפיקוד אוגדה 252, פועלים במרחב צפון רצועת עזה, מזרחית לקו הצהוב לטיהור המרחב מתשתיות טרור. במהלך הפעילות הממוקדת, הצליחו הכוחות לחשוף את היקף התשתית התת-קרקעית שנותרה במרחב ולפעול לנטרולה המוחלט.
במסגרת המבצע שהתקיים בסוף השבוע האחרון, הכוחות השמידו ארבעה תוואים תת-קרקעיים באורך כולל של כ-800 מטרים אשר שימשו את ארגון הטרור חמאס. בתוך התוואים שנחשפו אותרו חדרי שהייה וציוד לשהייה ממושכת, המעידים על כוונת מחבלי חמאס להשתמש במקום כבסיס קדמי ליציאה למתקפות. בנוסף, נמצאו במקום מוקשים וחומרים ששימשו את חמאס להכנת מטענים נגד כוחותינו, מה שהדגיש את נחיצות הפעולה לסיכול איומים עתידיים.
למרות המורכבות המבצעית בשטח, בצה"ל מבהירים כי הפעילות נמשכת תוך הקפדה על הנהלים והמתווים המדיניים. מדובר צה"ל נמסר, "כוחות צה״ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם למתווה הפסקת האש וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי". השמדת תוואי הטרור מהווה נדבך נוסף במאמץ המתמשך להבטיח את ביטחון הכוחות הפועלים במרחב ולמנוע מחמאס לשקם את יכולותיו המבצעיות מתחת לפני השטח.