השקט המתוח בעקבות הפסקת האש שאפיין את השבועיים האחרונים בין וושינגטון לטהרן עומד, ככל הנראה, בפני סיום דרמטי כבר בימים הקרובים. המזרח התיכון נערך להסלמה משמעותית כאשר ארצות הברית מתגברת את כוחותיה באזור באופן מאסיבי, מהלך שמעורר דריכות רבה בבירות העולם.
הכוחות החדשים שצפויים להגיע כוללים כ-6,000 חיילים המוצבים על סיפון נושאת המטוסים "ג'ורג' בוש" ועל ספינות הקרב המלוות אותה, אליהם יצטרפו בסוף החודש הנוכחי כ-4,200 חיילי מארינס נוספים. על פי דיווח שהתפרסם בעיתון "וושינגטון פוסט", שני בכירים אמריקנים אישרו כי פריסת הכוחות הנרחבת הזו מהווה הכנה מעשית לקראת אפשרות של פלישה קרקעית לאיראן.
בעוד הכוחות הצבאיים עושים את דרכם לאזור, נחשפים קשיים ואתגרים גם בזירה הימית המורכבת. בעיתון "ניו יורק טיימס" דווח מפי גורמים בתחומי הסחר והספנות כי נרשמת עלייה ניכרת בניסיונות להערים על הפיקוח הימי במצר הורמוז, זאת כמענה ליישומו של המצור הימי שהטילה ארצות הברית.
לפי אותם גורמים, כלי שיט פועלים בדרכים מתוחכמות כדי לשוט "מתחת לרדאר", בין היתר באמצעות כיבוי מכוון של משדרים או הזנת נתוני שייט כוזבים במערכות, הכל במטרה למנוע מעקב אחר תנועתם במים הטריטוריאליים.
בתוך אווירת המלחמה המרחפת מעל האזור, בחר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לשגר מסר לוחמני וחד משמעי לעבר המשטר בטהרן. בראיון שהעניק לרשת "פוקס ניוז", התייחס הנשיא למערכה המתגבשת והבהיר כי המאבק רחוק מסיום, אך נמצא בשלבים מתקדמים מאוד.
טראמפ הצהיר בשידור: "עוד לא סיימנו את המלחמה – אבל אנחנו קרובים לכך", והוסיף הערכה קשה בנוגע לעתידה של איראן במקרה של עימות כולל, כשאמר כי "ייקח להם 20 שנה לבנות מחדש את המדינה הזאת". הצהרות אלו, לצד תנועת הכוחות המסיבית, מעמידות את המזרח התיכון בנקודת רתיחה חסרת תקדים.