על רקע הלחצים המדיניים הגוברים להפסקת אש בחזית הצפונית והדיווחים על אפשרות להארכת הפוגה מול איראן, נשא הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהרה מיוחדת לתקשורת, בה התייחס להמשך הלחימה ולהתקדמות המשא ומתן המדיני.
נתניהו פתח בדברי חיזוק לעורף ואמר: ״אני מחזק את תושבי הצפון שממשיכים לעמוד איתן. במקביל, כוחותינו ממשיכים להכות בחיזבאללה. הלחימה מתמקדת בבינת ג׳בייל. בינת ג'בייל זו הייתה בירת חיזבאללה בדרום לבנון. זה המקום שחסן נסראללה אמר לפני 26 שנים: ׳הישראלים הם קורי עכביש׳. אנחנו עומדים להכריע את בינת ג'בייל, אנחנו עומדים בעצם לחסל את המעוז הגדול הזה של חיזבאללה".
בהמשך דבריו חשף ראש הממשלה כי הנחה את צה"ל להרחיב את הפעילות הקרקעית והאסטרטגית באזור: ״במקביל נתתי אתמול הנחיות לצה"ל להמשיך לעבות את אזור הביטחון, וגם לפרוס אותו מזרחה למורדות החרמון, כדי שנוכל לעזור עוד יותר טוב לאחינו הדרוזים בשעת מצוקה. במקביל אנחנו מנהלים מו"מ עם לבנון. המו"מ הזה לא התקיים 40 שנה ומעלה. זה מתקיים עכשיו כי אנחנו מאוד חזקים, והמדינות באות אלינו, לא רק לבנון. במו"מ עם לבנון יש שני יעדים מרכזיים: אחד פירוק חיזבאללה, והשני שלום בר קיימא. שלום מתוך עוצמה".
נתניהו התייחס גם לציר האיראני ולתיאום עם הממשל בוושינגטון, כשהוא מציב קווים אדומים ברורים להסדר עתידי: ״ויש עוד דבר כמובן. ידידינו האמריקאים מעדכנים אותנו כל הזמן על המגעים שלהם עם איראן. המטרות שלנו ושל ארצות הברית זהות: אנחנו רוצים לראות את החומר המועשר מוצא מאיראן, אנחנו רוצים לראות ביטול של יכולת העשרה בתוך איראן, וכמובן אנחנו רוצים לראות את פתיחת המצרים. מוקדם מדי לומר איך הדבר הזה יסתיים, או איך הוא אפילו יתקדם. ולקראת האפשרות שהלחימה תחודש, אנחנו ערוכים לכל תרחיש״.