יממה לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ כפה על ישראל ולבנון הפסקת אש, או כחלק מלחצים איראניים, או כניסיון להביא לפתרון אמיתי שיאפשר את פירוק חיזבאללה, בצה"ל מסכמים את המבצע בלבנון.
עם כניסת הפסקת האש צה"ל פועל בהתאם להנחיות הדרג המדיני וערוך להגנה על היישובים מתוך השטחים השולטים בתוך לבנון. "ביטחון תושבי הצפון עומד בראש סדר העדיפויות לאורך כל המבצע. כוחות צה"ל מהווים חוצץ בין האויב ליישובים. כמו כן, אין אפשרות לאוכלוסיה לחזור בשלב זה לדרום לבנון" אומרים בצה"ל.

במהלך התמרון חיל האוויר לקח חלק בסיוע האווירי לכוחות הקרקעיים, זאת לצד עבודה משותפת עם פיקוד הצפון שמאפשרת תיאום מבצעי רציף בין הכוחות.
בצה"ל טוענים כי ארגון הטרור חיזבאללה היה מצוי במערכת התשה והישרדות מאז שבחר להצטרף למערכה לצד איראן, על רקע חשש מאובדן רלוונטיות כשלוחה מרכזית של איראן לאחר שלא השתתף במערכה קודמת. עוד נטען כי הארגון שינה את דפוסי הלחימה שלו והתנהל בעיקר בלוחמת גרילה. פעל בקרב נסיגה, הדבר בא לידי ביטוי בהימנעות מחיכוך קרוב עם כוחות צה״ל והישענות על ירי מנגד, בדגש על תמ״ס, נ״ט וכטב״מים ועל ידי הרחבת סמכויות למפקדים בדרג הטקטי בשטח.
פגיעה בפעילים ובתשתיות חיזבאללה
במקביל לתמרון, צה"ל תקף את מרכזי הכובד של חיזבאללה באופן שיטתי בכל רחבי לבנון מהאוויר, מהים, ומהיבשה – מערכי הטילים, יכולות הייצור, המפקדות ומערכי הפיקוד והשליטה. במסגרת התקיפות, צה"ל פגע במעברי הליטאני – במטרה למנוע מעבר של מחבלים ואמצעי לחימה מצפון לבנון
לדרום לבנון.
במישור הכלכלי, חיזבאללה ספג פגיעה קשה בצירי המימון וההברחות, ובראשם הציר השיעי דרך סוריה, לצד פגיעה במעטפת וההכוונה מאיראן. הארגון מתקשה לשלם משכורות לפעיליו ואינו מסוגל לספק מענה לכ 1.2- מיליון עקורים בתוך לבנון, רובם שיעים. מצב זה מייצר לחץ משמעותי על
הארגון, פוגע בבסיס התמיכה שלו, ומוביל לשחיקה במעמדו, כאשר יותר שיעים מעדיפים את תנועת אמ״ל.
מתחילת מבצע "שאגת הארי" חוסלו כ1,700- פעילים, בהם גם מפקדים בדרגי שטח, ונפגעו עשרות מוקדי פיקוד, תשתיות תת- קרקעיות ומערכי שיגור.
הותקפו נכסים כלכליים – תחנות דלק של חברת "אלאמאנה", מחסני כספים של אגודת "אלקרצ׳ אלחסן", ששימשו כמקורות מימון מרכזיים לפעילות הארגון והניבו לו הכנסות של מיליוני דולרים. כספים אלו שמשו את ארגון הטרור לרכישת אמצעי לחימה, אמצעי ייצור והעברת משכורות למחבלי
הארגון לטובת פעילות טרור. התקיפות נועדו להעמיק את הפגיעה הצבאית בארגון הטרור חיזבאללה, זאת בהמשך לתקיפות צה"ל בנכסים בשבוע שעבר.
פגיעה נוספת חשובה במיוחד, שבוצעה על ידי כוחות צה"ל, היא הפגיעה בנוכחות האיראנית בלבנון.
תקיפת ״חושך נצחי״
רגע אחרי ההכרזה על הפסקת אש באיראן, צה״ל ביצע בלבנון מכת תקיפה רחבה ומתוזמנת היטב, במסגרתה הותקפו כ- 100 מטרות של חיזבאללה בתוך כדקה בלבד – ביניהן מטרות פיקוד ושליטה, במטרה לשבש את יכולת ניהול הלחימה של הארגון.
המכה נועדה לפגוע משמעותית בשכבת הפו״ש של חיזבאללה ולהחליש את הארגון להמשך הלחימה, תוך יצירת פגיעה באפקטיביות התכנון והביצוע של מטחים מתוזמנים לעבר העורף והכוחות. יותר מ250- מחבלים ומפקדים מארגון הטרור חיזבאללה חוסלו בתקיפה.
התקיפה בוצעה בעת הזו בעקבות הזדמנות מודיעינית מתכללת שהתאפשרה בכלל המוקדים, ואפשרה מימוש תקיפה רחבה ומדויקת נגד יעדי חיזבאללה.
ולסיום, הנה הנתונים לסיכום: סוכלו יותר מ1,700- מחבלים בלבנון, הותקפו יותר מ- 5,050 מטרות, בוצעו יותר מ 2,500- גיחות מטוסים ובוצעו יותר מ 14,900- תקיפות ארטילריה.