נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, פרסם הודעת תמיכה נחרצת ואוהדת במיוחד כלפי מדינת ישראל ברשת החברתית שלו. בדבריו, הדגיש הנשיא את חשיבותה האסטרטגית של ישראל ואת נאמנותה כבעלת ברית של וושינגטון, דווקא על רקע המתיחות הביטחונית והמדינית באזור.
טראמפ בחר להחמיא לאופי הישראלי ולעמידה האיתנה של המדינה במערכות האחרונות. "בין אם אנשים אוהבים את ישראל ובין אם לא, היא הוכיחה שהיא בעלת ברית נהדרת של ארצות הברית של אמריקה", כתב הנשיא.
הוא הוסיף ושיבח את העם בישראל ואת הנהגתה במילים חמות: "הם אמיצים, נועזים, נאמנים וחכמים". טראמפ לא חסך בביקורת מרומזת על מדינות אחרות שאיכזבו את הממשל האמריקני בתקופה האחרונה, וציין כי "בניגוד לאחרים שחשפו את פרצופם האמיתי ברגעי עימות ולחץ, ישראל נלחמת בעוצמה ויודעת לנצח".
דבריו של טראמפ מגיעים בנקודת זמן קריטית, כאשר ארה"ב מתווכת בין ישראל ללבנון בניסיון להפוך את הפסקת האש הזמנית להסכם שלום קבוע, ובמקביל להחרפת המשבר מול איראן סביב סגירת מצר הורמוז.