0%

ועדת ההיתרים לא תדון בבקשת נתניהו לקבלת מימון להגנה במשפטו – יצטרך להחזיר 10% ממה שכבר קיבל

אין אישור לנתניהו לקבל מתנה למימון ההגנה: ועדת ההיתרים שכפופה למשרד מבקר המדינה החליטה היום (ה') שלא לדון בבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל מימון להגנה במשפטו בסך 10 מיליון שקל מידידו ספנסר פרטרידג'. בנוסף, הוועדה קבעה שעל נתניהו להשיב 30 אלף דולר שקיבל בעבר למטרה זו מבן דודו נתן מיליקובסקי.

חזקי ליפשיץ
5 תגובות
ועדת ההיתרים לא תדון בבקשת נתניהו לקבלת מימון להגנה במשפטו - יצטרך להחזיר 10% ממה שכבר קיבל
נתניהו בהתייעצות עם עורכי דינו בבית המשפט | צילום: Amit Shabi/POOL

ועדת ההיתרים הודיעה היום (חמישי) כי לא תדון בבקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל עשרה מיליון שקלים כסיוע כספי למימון הגנתו המשפטית מאיש העסקים ספנסר פרטרידג'. הוועדה קבעה כי נתניהו יידרש להחזיר 30 אלף דולר מתוך 300 אלף שכבר קיבל ללא אישור מבן דודו נתן מיליקובסקי.

הוועדה במשרד מבקר המדינה תלתה את החלטתה בעמדת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ולפיה הסכום המבוקש גבוה מהמותר בחוק המתנות. מנדלבליט לא אסר על נתניהו מלקבל מימון להגנתו המשפטית מפרטרידג', המשמש עד תביעה במשפטו של ראש הממשלה.

מנדלבליט נדרש לנושא לבקשת הוועדה, שדנה בנושא בחודש שעבר. מנדלבליט כתב כי באופן עקרוני, כל טובת הנאה שניתנת לראש הממשלה ניתנת לו מפני שהוא עובד ציבור ולכן היא אסורה. הוא ציין כי כלל זה עשוי להשתנות בהתחשב במערכת היחסים של עובד הציבור עם נותן המתנה או בטיב המתנה, אולם הבהיר כי זה אינו המקרה. "לא ניתן לקבוע כי קבלת סכום זה על ידי ראש הממשלה מצד מר פרטרידג' אינה משום מתנה הניתנת לו באשר הוא עובד ציבור", כתב מנדלבליט

בנוגע ל-300 אלף הדולרים שהעביר מיליקובסקי לנתניהו, קבעה הוועדה כי רוב הסכום שימש להגנתה של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, הנחשבת אזרחית פרטית.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture