פעילות אכיפה שגרתית של שוטרי המחוז הצפוני בישוב זרזיר הפכה בראשית החודש לזירת מרדף דרמטית ומסוכנת. ביום ה-01/04/26, במהלך פעילות מבצעית, זיהו השוטרים רכב שעורר את חשדם. עם בדיקתו במסוף התברר כי לוחיות הזיהוי המותקנות עליו אינן תואמות את סוג הרכב, מה שהוביל להחלטה לעצור את הנהג לבדיקה. אולם, ברגע שסימנו השוטרים לנהג לעצור, הוא בחר להתעלם מהקריאות והחל בבריחה חסרת רסן.
על פי ממצאי החקירה, הנהג המשיך בנסיעה פרועה בתוך הכפר תוך שהוא פוגע בניידת וברכבים בציר הבריחה ומסכן את משתמשי הדרך באופן ממשי. המרדף נמשך מספר דקות ברחובות הישוב, כאשר הנהג מנסה בכל דרך לחמוק מהשוטרים הדולקים אחריו. האירוע הסתיים רק לאחר שהנהג איבד שליטה על רכבו, ובתום מרדף של מספר דקות, ביצע הנהג תאונה עצמית והשוטרים הצליחו לבצע את מעצרו ואת מעצרו של חברו שישב במושב לידו.
עם סיום שלב החקירה המאומץ, גובשו הראיות כנגד הנהג, צעיר תושב זרזיר בן 18 בלבד. לאור חומרת המעשים והסיכון שהיווה לציבור, הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד הנהג תושב זרזיר בן 18 בבית משפט המחוזי בנוף הגליל- נצרת. במשטרה מדגישים כי לא יגלו סובלנות כלפי נהיגה בריונית המסכנת חיי אדם.
ממשטרת ישראל נמסר, "משטרת ישראל פועלת במאבקה הנחוש והבלתי מתפשר כנגד פורעי החוק המהווים איום לביטחונו ושלומו של האזרח הנורמטיבי ותמשיך לפעול להגברת הביטחון ומיצוי הדין עם העבריינים". הגשת כתב האישום המהירה מהווה צעד נוסף בפעילות המחוז הצפוני למיגור הפשיעה והפרות הסדר ביישובי המגזר.