0%
לקראת הסכם שלום?

ישראל תדרוש מלבנון לבטל את החוק האוסר הכרה במדינה

מזכיר המדינה מרקו רוביו יארח מחר את סבב השיחות השני בין ישראל ללבנון • השגריר ד"ר יחיאל לייטר ייצג את ישראל בדרישה תקדימית: ביטול החוק הלבנוני האוסר על קשר עם ישראלים • "צעד בונה אמון שיוכיח רצינות לקראת נורמליזציה"

דודי סגל
אין תגובות
ישראל תדרוש מלבנון לבטל את החוק האוסר הכרה במדינה
השגריר לייטר עם מזכיר המדינה רוביו והשגריר האמריקני בביירות

במערכת המדינית נערכים בדריכות לסבב השיחות השני בין משלחות ישראל ולבנון, שייפתח מחר (חמישי) במטה מחלקת המדינה בוושינגטון. המפגש, שמוגדר כשיח הכנה קריטי לקראת משא ומתן רשמי, מסמן עליית מדרגה בניסיונות האמריקניים לייצב את האזור ולהפוך את הפסקת האש להסכם מדיני בר-קיימא.

את השיחות יוביל מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, יחד עם צוות בכיר הכולל את מנהל תכנון המדיניות מייל נידהם. נוכחותם של שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, ושגריר ארה"ב בביירות, מישל עיסא, מעידה על החשיבות שמעניק ממשל טראמפ לתיאום בין הצדדים. מול השגריר הישראלי תתייצב השגרירה הלבנונית בוושינגטון, נאדה חמאדה מואווד.

את מדינת ישראל ייצג השגריר בוושינגטון, ד"ר יחיאל לייטר. לייטר שב לוושינגטון לאחר שהות קצרה בארץ לרגל יום הזיכרון, יום טעון במיוחד עבורו לאחר ששכל את בנו, סרן משה ידידיה ז"ל, בקרבות בתחילת המלחמה. השגריר מגיע לשולחן הדיונים עם מנדט ברור מהדרג המדיני בירושלים להציב תנאים נוקשים שיבטיחו את ביטחון ישראל לטווח ארוך.

אחת הסוגיות הנפיצות והדרמטיות ביותר שלייטר צפוי להעלות בתיאום עם המתווכים האמריקנים היא דרישה לשינוי הדין הפנימי בלבנון. מדובר בחוק הלבנוני הקיים האוסר על כל אזרח או נציג רשמי להכיר בישראל, לפגוש ישראלים או לקיים איתם כל מגע.

גורמים מדיניים מעריכים כי הלחץ הכלכלי הכבד על לבנון, לצד החלשת חיזבאללה במערכת "שאגת הארי", יוצרים חלון הזדמנויות נדיר. בעוד שלבנון רגילה לנהל מו"מ "תחת אש" או באמצעות מתווכים בלבד, הדרישה הישראלית לביטול החוק האוסר על קשר פנים-אל-פנים מסמנת את השאיפה הישראלית לשינוי יסודי ביחסים בין המדינות.

הכתבה עניינה אותך?

83%
17%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture