במהלך קבלת פנים חגיגית שנערכה היום בבית הנשיא לרגל יום העצמאות, בהשתתפות הנשיא יצחק הרצוג והסגל הדיפלומטי המוצב בישראל, נשא שר החוץ גדעון סער דברים ובמהלכם התייחס לסוגיית המו"מ עם לבנון. ״קיבלנו החלטה היסטורית לקיים משא ומתן ישיר עם לבנון, אחרי יותר מ-40 שנה. למרבה הצער, לבנון היא מדינה כושלת. מדינה שנשלטת בפועל ע"י איראן באמצעות חיזבאללה. מזה נובעת מסקנה: חיזבאללה הוא אויב משותף לישראל וללבנון. כשם שהוא מסכן את ביטחונה של ישראל – הוא פוגע בריבונותה של לבנון ומסכן את עתידה״.
השר סער הדגיש כי המכשול המרכזי העומד בפני המדינות אינו טריטוריאלי במהותו, אלא נובע מהשפעת הארגון הנתמך על ידי טהראן, וציין כי ״אין לנו מחלוקות גדולות עם לבנון. יש מספר חילוקי דעות לא גדולים לגבי תוואי הגבול שניתן לפתור. המכשול לשלום ונורמליזציה בין המדינות הוא אחר- החיזבאללה״. לקראת חידוש השיחות הצפוי מחר בוושינגטון, פנה שר החוץ בקריאה ישירה לממשל בביירות: ״אני קורא מכאן לממשלת לבנון: בואו נשתף פעולה נגד מדינת הטרור שהקים חיזבאללה בשטחכם. שיתוף פעולה זה נדרש לכם אפילו יותר מאשר לנו. הוא דורש בהירות מוסרית ואומץ לקחת סיכונים. אבל אין לו חלופה אמיתית כדי להבטיח לכם ולנו עתיד של שלום. ולכם ללבנון, – גם עתיד של ריבונות, עצמאות, ושחרור מהכיבוש האיראני״.
בהמשך דבריו התייחס סער לתפיסת השלום של ישראל ולצורך בעמידה איתנה מול האיומים האזוריים, כשהוא מבהיר כי ״עם ישראל רצה ורוצה בשלום. שלום אמיתי. שלום שאינו מבוסס על אשליות, על הפקרת העתיד והביטחון. שלום שמבוסס על ביטחון. והוא דורש סבלנות אסטרטגית ותבונה. הוא דורש גם יכולת להתעמת עם אויבי השלום. למנוע מהם לבסס את כוחם כי הם תמיד השתמשו בו בשלב הבא״. את דבריו חתם באמירה נחרצת על זכות הקיום והעוצמה הישראלית, באומרו כי ״החטא" של ישראל בלתי נסלח: היא מסרבת להיות מושמדת ע"י ג'יהדיסטים פנאטיים. היא חזקה. ואין לנו ברירה: אנחנו חייבים להיות חזקים, כי אם לא נהיה חזקים – לא נתקיים״. דברי השר מגיעים על רקע תמיכה בינלאומית רחבה למהלך המדיני, המקווה להביא ליציבות אזורית חדשה.