השקט המתוח במזרח התיכון עומד למבחן גורלי, כאשר חילופי מסרים בין ירושלים, וושינגטון וטהרן רומזים על האפשרות שהלחימה עלולה להתחדש בכל רגע. על רקע הפסקת האש עם איראן ולבנון, פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו הודעה חריגה בחשבון ה-X שלו, שעשויה לרמוז על התפתחויות קרובות: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה". את הדברים כתב נתניהו לצד תמונה מביקורו אצל לוחמי כיפת ברזל, מסר שמתפרש בישראל כהיערכות לאפשרות של הסלמה מחודשת מול המשטר בטהרן.
במקביל, הסנאטור לינדזי גרהאם חשף בחשבון ה-X שלו פרטים משיחה מכרעת שקיים עם הצמרת האמריקנית בנוגע להמשך המאבק הכלכלי והצבאי באיראן. על פי דיווח ברשת פוקס ניוז, גרהאם הביע תמיכה מלאה בהחרפת הלחץ על טהרן וציין: "הייתה לי שיחה ממש טובה הבוקר עם פיט הגסת' על המשך הדרך בנוגע לסכסוך האיראני. אני חושב שהחלטתו של הנשיא להשאיר את המצור על כנו היא חכמה מאוד.
יש לה השפעה חזקה על יכולתה של איראן להמשיך להיות המדינה המממנת הגדולה ביותר של טרור – דבר שנראה שהם נחושים לעשות". גרהאם הוסיף אזהרה חמורה למדינות המסייעות למשטר לעקוף את המגבלות: "אני לא רק מצפה שהמצור הזה יישאר בתוקף עד שאיראן תראה מחויבות לשנות את דרכיה, אני מצפה שהמצור ילך ויגדל ושהוא עשוי להפוך בקרוב לעולמי. לאלו המסייעים או שחושבים לסייע למשטר האיראני בחלוקת הנפט שלו, המספק משאבים לטרור, אתם עושים זאת על אחריותכם בלבד".
הסנאטור גרהאם סיים את דבריו בשבח לממשל האמריקני ובקריאה למיצוי המהלכים הנוכחיים: "כל הכבוד לנשיא טראמפ ולצוותו. זוהי ההזדמנות הטובה ביותר מאז 1979 לשנות את התנהגות המשטר ואני מקווה שניתן יהיה להשיג זאת באמצעות דיפלומטיה." דברים אלו מגיעים בזמן שבאיראן משדרים מסרים מעורבים; דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאאי, הודיע כי ארצו טרם החליטה אם להשתתף בסבב השיחות המתוכנן בפקיסטן, אך אישר כי טהרן "אישרה" את בקשת הנשיא טראמפ להאריך את הפסקת האש.
עם זאת, נראה כי הארכת ההפוגה היא קצובה ומוגבלת בזמן. גורם בבית הלבן אמר לפוקס ניוז כי טראמפ האריך את ההפוגה ב-3 עד 5 ימים בלבד, והדגיש: "זו לא הפסקת אש בלי הגבלה". בתוך כך, הנשיא טראמפ עצמו וגורמים באיסלמבאד ציינו בשיחה עם ה"ניו יורק פוסט" כי ייתכן וסבב שיחות נוסף יתקיים כבר ביום שישי הקרוב. מנגד, גורם אמריקני שצוטט ברויטרס הבהיר כי "טרם נקבעה מסגרת זמנים" ברורה לסיום המגעים. בשלב זה, העיניים נשואות לתוצאות הדיונים הקרובים, בשעה שהאזור כולו מתנודד בין תקווה להסדרה ארוכת טווח לבין חשש מפיצוץ שיחזיר את חילופי המהלומות לעוצמה מלאה.