0%
האדמו"ר שלח יין

היסטוריה בגור: נגאלו דירות אדמו"רי שושלת גור בפולין

לאחר 15 שנות מאמצים בירוקרטיים, הוחזרה העטרה ליושנה: דירותיהם ההיסטוריות של ה"שפת אמת" וה"אמרי אמת" נגאלו מידי זרים • במעמד מרגש בהשתתפות הרה"צ רבי נחמיה אלתר והתורמים, נחנך המבנה שישמש כעת לאירוח חסידים

חיים גפן
תגובה אחת
היסטוריה בגור: נגאלו דירות אדמו"רי שושלת גור בפולין

במעמד מרגש ורב רושם שנערך השבוע בעיירה גור שבפולין, נחתם פרק היסטורי בגאולת נכסי החסידות עם חנוכתן של הדירות ההיסטוריות ששימשו את מרנן ורבנן ה"שפת אמת" וה"אמרי אמת" זיע"א. המבנה המדובר, שנחשב ליחיד מסוגו בעולם בשל העובדה שבו שהו כל אדמו"רי השושלת לדורותיהם ובו עוצבה דמותה של חסידות גור לפני החורבן, נגאל לאחר 15 שנות מאמצים בירוקרטיים ומשפטיים סבוכים חובקי עולם.

מי שהוביל את המשימה בנחישות תחת פיקודו של הרה"ח ר' יונתן בורנשטיין, מנהל איחוד מוסדות גור, היו נדיבי הלב הרה"ח ר' שלמה ורדיגר ומשפחתו יחד עם משפחת פישאהף הנכבדה, אשר עבורם מדובר בסגירת מעגל מצמררת שכן אבותיהם זכו להתפלל בין כותלי המבנה עוד בטרם השואה.

המעמד, שנערך ביום ג' באייר בהשתתפות הרה"צ רבי נחמיה אלתר שליט"א, בנו של כ"ק מרן אדמו"ר מגור שליט"א, נפתח בדמעות כאשר ר' יונתן בורנשטיין גולל את מסכת התלאות והאמונה שהובילו ליום הגדול. במהלך האירוע נחשפו מצבות אבן מרשימות בחזית המבנה המחודש והחזן ר' ישראל אדלר נשא תפילת "קל מלא רחמים" לזכר רבבות חסידי גור שנספו.

רגע השיא נרשם עם קביעת המזוזות בשערי הבניין ובדירות הפנימיות, וסיור מיוחד בהנחיית הגה"ח רבי משה חיים דנדרוביץ שליט"א בחדר בו כתב ה"שפת אמת" את ספריו, שם נחשף כותל הנושא את המילים "שפת אמת תיכון לעד" ולצדו הוכנס ספר תורה חדש להיכל המקורי שנשמר בצורתו האותנטית.

במהלך הסעודה החגיגית נרשמה הפתעה נדירה כאשר הרה"צ רבי נחמיה אלתר הגיש לתורמים שני בקבוקי יין שנשלחו על ידי כ"ק מרן אדמו"ר מגור שליט"א כאות הוקרה, מחווה השמורה למקרים יוצאי דופן ביותר. לצד גאולת הדירות, הוכשר המקום הכולל גם מקווה טהרה ובית מדרש משופץ לאירוח אלפי חסידים הצפויים לפקוד את העיירה ולדבוק במורשת המפוארת.

הנגיד ר' שלמה ורדיגר הביע בדבריו את התקווה שבקרוב יזכו לבקר במקום יחד עם כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א, בעוד הבשורה על פתיחת השעריים מכה גלים בקרב אלפי חסידי גור בעולם כולו המבקשים לחוש שוב את האווירה הקדושה שספוגה בין הקירות האדומים.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture