0%
בגלל הווייז

בגור הכריזו: אסור להשתמש במכשירי הקשר של מד"א

ועדת הרבנים של חסידות גור פנתה למד"א והודיעה: "המכשיר הצהוב" אינו מאושר לשימוש כוננים מחסידי גור • הסיבה: פרצה באפליקציית הווייז המאפשרת גישה לרשת חיצונית • במכתב הרשמי מובהר כי כל מכשיר יחויב בבדיקות ואישור מגוף כשרות מוסמך כתנאי לשימוש עתידי

יוסי פלד
אין תגובות
בגור הכריזו: אסור להשתמש במכשירי הקשר של מד"א
כ"ק האדמו"ר מגור. צילום: שוקי לרר

ועדת הרבנים לענייני טכנולוגיה של חסידות גור שיגרה מכתב רשמי להנהלת מד"א, ובו הודעה דרמטית כי מכשירי ה-POC, המכונים "המכשיר הצהוב", אינם מאושרים לשימוש עבור כוננים הנמנים עם חסידי גור. ההחלטה התקבלה בעקבות פרצה טכנולוגית שהתגלתה במכשירים, המאפשרת לטענת הוועדה גישה לרשת חיצונית דרך אפליקציית הניווט 'וייז'. המהלך עשוי להשפיע על מאות כוננים בחסידות הגדולה בישראל המנדבים את זמנם בארגון ההצלה הלאומי.

במכתב הרשמי שיועד "לכבוד ארגון מגן דוד אדום", פירטה הוועדה את הנימוקים לאיסור: "הרינו להודיעכם כי מכשירי POC של מד"א (המכשיר הצהוב) אינם מאושרים לשימוש עבור כוננים חסידי גור, עקב הפרצה הקיימת בהם. בפרט בגלל הגישה באמצעות הוייז לרשת חיצונית".

הוועדה מבהירה כי המצב הנוכחי אינו סוף פסוק, אולם הדרך לאישור המכשירים מחייבת שינוי משמעותי במדיניות הסינון. "כמובן, שכל מכשיר בכדי לאשר אותו לשימוש יהיה עליו לעבור בדיקות או קבלת אישור מגוף כשרות כפי שיידרש", נכתב במסמך.

דרישה זו מציבה את הנהלת מד"א בפני אתגר לוגיסטי וטכנולוגי, שכן עליה למצוא פתרון שיאפשר לכוננים להמשיך ולהחזיק במכשירי הקשר המבצעיים מבלי להפר את גדרי הכשרות שנקבעו על ידי רבני החסידות.

הכתבה עניינה אותך?

72%
28%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture