צה"ל הגביר היום (א') את עוצמת התקיפות בגזרה הצפונית, כאשר כוחות חיל האוויר ויחידות הארטילריה פתחו במתקפה משולבת נגד שורה של מטרות איכות של ארגון הטרור חיזבאללה. במהלך הפעילות, שהתמקדה צפונית לקו ההגנה הקדמי, הותקפו מחבלים ותשתיות צבאיות ששימשו את הארגון לקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל. בין התשתיות שהותקפו היו חוליות שיגור שקידמו מתווי ירי לעבר כוחות צה"ל ומדינת ישראל, משגר טעון ומוכן לשיגור, מחסן אמצעי לחימה ומבנים צבאיים ששימשו את פעילי הארגון.
הפעילות המבצעית התבססה על זיהויים מדויקים של גורמי המודיעין והתצפיות, שאפשרו פגיעה בנקודות תורפה של חיזבאללה בשטח לבנון. בנוסף להשמדת המחסנים והמבנים הצבאיים, כוחות צה"ל תקפו באופן ממוקד מחבלים שזוהו פועלים מתוך מבנה צבאי, וכן מחבל נוסף שזוהה על גבי אופנוע בעת שהיה בדרכו לביצוע פעילות טרור. המתקפה הרחבה נועדה לשבש את יכולות הירי של הארגון ולהרחיק את האיום המיידי מיישובי הצפון ומכוחות הצבא הפועלים במרחב.
מדובר צה"ל נמסר בעקבות הפעילות: "צה"ל ימשיך לפעול בנחישות למול איומים כלפי אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל, ופועל בהתאם להנחיות הדרג המדיני". הדברים נאמרו על רקע המתיחות הגבוהה ושרשרת ההפרות של חיזבאללה, שלמרות הסכם הפסקת האש, נרשמו בימים האחרונים שיגורים של טילים וכטב"מים לשטח ישראל.