דובר צה"ל התיר לפרסום הערב (ראשון) את דבר נפילתו של סמל עידן פוקס הי"ד, לוחם שריון בן 19 מפתח תקווה, שנפל בקרב בדרום לבנון. התקרית הקשה, שהתרחשה במהלך פעילות מבצעית במרחב הסבוך של הכפר א-טייבה, גבתה מחיר כבד נוסף: באותה תקרית קשה, נפצע קשה גם קצין לוחם ושלושה לוחמים באורח קשה, לוחם באורח בינוני ולוחם נוסף באורח קל. הודעות נמסרו למשפחות הנפגעים, בעוד כוחות הביטחון מתחקרים את נסיבות האירוע המורכב שהתנהל תחת איום מתמיד של כלי טיס עוינים.
האירוע התרחש היום בשעות הבוקר, כאשר טנק של כוחותינו נתקע במרחב הכפר א-טייבה, כארבעה קילומטרים מהגבול עם ישראל. בזמן שהצוות טיפל בתקלה בשטח, בסביבות השעה 9:30, שיגר חיזבאללה רחפן נפץ שהתפוצץ בסמוך לטנק וגרם לנפגעים. כתוצאה מהפיצוץ, נהרג עידן הי"ד ונפצעו הלוחמים האחרים. המצב המבצעי בשטח הפך למורכב עוד יותר כאשר היה צורך לחלץ את הפצועים תחת איומי מל"טים ורחפנים נוספים שהפעיל ארגון הטרור במטרה לשבש את מאמצי ההצלה.
למקום הוזנק מסוק של חיל האוויר במטרה לפנות את הנפגעים במהירות לבית חולים בישראל. המסוק נחת בתוך שטח לבנון כדי לבצע את החילוץ, אך גם במהלך פעולות הפינוי המשיך חיזבאללה בתקיפותיו. שני רחפני נפץ נוספים שוגרו לעבר כוחות החילוץ, כאשר אחד מהם יורט בהצלחה והשני נפל במרחק מטרים ספורים מהמסוק, אך לא גרם לנפגעים נוספים או לנזק. המבצע ההרואי לפינוי הפצועים תחת אש הסתיים בהגעתם לבתי החולים בישראל, שם ממשיכים הצוותים הרפואיים להילחם על חייהם של הפצועים קשה.
בעיר פתח תקווה קיבלו בתדהמה ובכאב את הבשורה על נפילת בן העיר. ראש עיריית פתח תקווה מסר: "משתתף בצערם הכבד של משפחת פוקס-ערה על נפילת הבן, האחיין והנכד, גיבור ישראל, סמל עידן פוקס ז"ל, במהלך הלחימה בדרום לבנון. עידן הי"ד, תושב פתח תקווה משכונת פסגת הדר, בוגר תיכון בן גוריון בעיר, שנפל בעת שהגן על העם והמולדת". פוקס הי"ד, שהיה לוחם מסור וחבר אהוב על חבריו ליחידה, מצטרף לרשימת הגיבורים שמסרו את נפשם בהגנה על תושבי הצפון והמדינה כולה במערכה הקשה בלבנון.