בטקס שנערך אמש (שני) במטה הארגון, העניק המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים צל"שים לעשרה מבצעים ופרויקטים שהוגדרו כחריגים בהיקפם ובהישגיהם המבצעיים.
הטקס נערך בנוכחות ראש המוסד דוד (דדי) ברנע, בכירי הארגון ואורחים ממערכת הביטחון, והוא סיפק הצצה נדירה לפעילות החשאית של ישראל במלחמת "שאגת הארי". ברנע חשף בנאומו כי המוסד עבר שינוי אסטרטגי עמוק והפך לארגון התקפי הפועל בעוצמה גם בזמן מלחמה כוללת, ולא רק ב"מערכה שבין המלחמות". שינוי זה כלל הקמת גופים חדשים ושימוש בטכנולוגיות פורצות דרך שאיפשרו לחדור למקומות שנחשבו עד כה לבלתי חדירים.
בין המבצעים שזכו להוקרה, בלטה במיוחד סדרת מבצעים בתקופת "עם כלביא". לפי הפרטים שהותרו לפרסום, המבצע כלל שילוב יוצא דופן בין סוכנים שפעלו פיזית בשטח לבין יכולות טכנולוגיות מתקדמות, מה שהוביל לחדירה חשאית ונועזת ללב טהרן. המבצעים הללו איפשרו למוסד להשיג מודיעין אסטרטגי וטקטי "בליבת הסוד של האויב", נתונים ששימשו את צה"ל והדרג המדיני בקבלת החלטות גורליות בזירה הצפונית ובמערכה הישירה מול איראן. ברנע הדגיש כי שיתוף הפעולה עם צה"ל הגיע לשיאו בשנה האחרונה, כאשר הארגונים עבדו יחד לסיכול בכירים והשגת עליונות מודיעינית ואווירית.
מעבר למבצעי הריגול והחיסול, הוענק צל"ש גם על פעילות מדינית חשאית שנועדה להרחיב בריתות אזוריות מול הציר האיראני – מהלך שנתפס כקריטי לבידודה של טהרן.
רגע מרגש נרשם כאשר הוענק צל"ש גבורה אישי ללוחם ותיק שהוביל מבצע ראשון מסוגו תחת סיכון חיים ממשי. "המבצעים שזכו בצל"ש איפשרו לנו לפרוץ גבולות בלבנון ובאיראן", סיכם ברנע את הטקס, "הוכחנו שאין מקום שהיד הארוכה של המוסד לא יכולה להגיע אליו כדי להגן על ביטחון ישראל".