0%
נס בבנימין

מלכודת בציר המרכזי: כך ניסו המחבלים לבצע פיגוע קטלני

בחסדי שמים: מטען צינור פעיל ומסוכן אותר היום על ציר תנועה מרכזי בגוש שילה, כשהוא מחובר לדגל הרשות הפלסטינית במטרה לפגוע בישראלים • כוחות הביטחון הוזעקו לזירה בעקבות ערנותו של תושב המקום • זוהי הפעם השנייה בתוך שבועיים בלבד שבה מחבלים מנסים לבצע "פיגוע משיכה" באותו הציר בדיוק

יצחק כהן
אין תגובות
מלכודת בציר המרכזי: כך ניסו המחבלים לבצע פיגוע קטלני

הערנות האזרחית הגבוהה בבנימין מנעה היום אסון כבד. תושב האזור שנסע על הכביש המפריד בין הכפרים ג'אלוד וקוצרה, המהווה חיץ בין שתי נקודות התיישבות בגוש שילה, זיהה דגל של הרשות הפלסטינית ולצידו שקית שחורה חשודה שהונחה במרכז הציר. התושב מיהר לדווח לכוחות הביטחון, שהקפיצו למקום חבלנים של מג"ב איו"ש ואבטחו את הזירה יחד עם כוחות צה"ל.

מדובר בעליית מדרגה מדאיגה, שכן זוהי הפעם השנייה בתוך שבועיים בלבד שבה מחבלים מנסים לבצע "פיגוע משיכה" באותו הציר בדיוק. בעוד שבפעם הקודמת הסתפקו המחבלים בהנחת מטען דמה כדי לבחון את תגובת הכוחות, הפעם כבר הונח מטען צינור פעיל, קטלני ומסוכן. חבלני המשטרה שהגיעו למקום טיפלו בממצא המקצועי ונטרלו את המטען בבטחה, ובחסדי שמיים האירוע הסתיים ללא נפגעים בנפש.

בשבועות האחרונים הגזרה בבנימין מתוחה במיוחד, עם עלייה משמעותית בניסיונות פגיעה בתושבים וברועי צאן. בהתיישבות מותחים ביקורת חריפה על כך שחלק מהאירועים הללו מוצגים בתקשורת באופן חד-צדדי כ"אלימות מתנחלים", תוך התעלמות מוחלטת מהטרור היומיומי והניסיונות החוזרים של מחבלים לרצוח יהודים על הצירים ובשטחים הפתוחים.

דוברות המשטרה אישרה את הפרטים ומסרה: "דגל פלסטין ומטען חבלה הונחו בשער הכפר הפלסטיני קוצרה שבחטיבת שומרון, עת פעלו בסמוך כוחות המשטרה. לפני זמן קצר, השלימו חבלני מג"ב איו"ש את טיפולם במטען. הבוקר (שלישי), התקבל דיווח אודות חפץ חשוד שחובר לדגל פלסטין על שער הביטחון בפאתי הכפר הפלסטיני קוצרה שבחטיבת שומרון, עת פעלו בסמוך כוחות המשטרה ממחוז ש"י. בעקבות כך, הוזעקו למקום חבלני מג"ב איו"ש ובאבטחת כוחות צה"ל, השלימו לפני זמן קצר את הטיפול המקצועי בחפץ שהתברר כי מדובר במטען חבלה, ואירוע זה הסתיים ללא נפגעים".

ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, הגיע לזירה ומסר הצהרה תקיפה: "כשאירוע כזה מתרחש פעם נוספת, זה לא אירוע נקודתי – זו שיטה. שוב מטען שמונח על ציר, שוב ניסיון לפגוע באזרחים, ושוב זה נגמר בנס. אנחנו רואים בשבועות האחרונים עלייה בניסיונות לפגוע בתושבים וברועי צאן. מדובר בניסיון רצח לכל דבר, ואני מצפה מצה"ל לפעול בעוצמה כנגד הכפר, להגיע למי שעומד מאחורי זה ולמנוע את הפיגוע הבא. אסור לחכות לאסון כדי לפעול". גנץ הוסיף כי "מדובר בניסיון רצח. אסור לחכות לאסון – יש לפעול באגרסיביות ולגדוע את התופעה כבר עכשיו".

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture