פרשה ביטחונית ופלילית חמורה טלטלה את צה"ל עם הגשת כתב אישום אתמול נגד קצין בשירות קבע בדרגת רב-סרן. הקצין נעצר לפני מספר חודשים בתום חקירה מאומצת ומשותפת של שב"כ, משטרת ישראל והמשטרה הצבאית, בחשד שניהל רשת הברחות רחבת היקף מישראל לתוך רצועת עזה.
האישומים המיוחסים לו כוללים עבירות נדירות וחמורות של עזרה לאויב במלחמה, לקיחת שוחד, הברחת טובין בנסיבות מחמירות והכנסת אזרח ישראלי לשטח אויב.
לפי כתב האישום, ב-10 בינואר 2026 הוציא הקצין אל הפועל תוכנית שסוכמה מראש עם מספר אזרחים ישראלים. הוא הוביל משאית עמוסה בסחורה מוברחת שכללה מכשירים סלולריים, מחשבים ניידים, נתבי רשת, מצברים ואופניים חשמליים – ציוד בשווי מיליוני שקלים שעלול לשמש את ארגון הטרור חמאס לבניית תשתיות ותקשורת.
כדי להבטיח את מעבר הסחורה, נסע הקצין ברכב צבאי לפני המשאית וניצל את סמכותו כדי להורות לחיילים במחסומים לאפשר את המעבר ללא בידוק, תוך שהוא טוען בכזב כי מדובר ב"פעילות מבצעית לגיטימית".
האירוע החריף עוד יותר כאשר הקצין לא הסתפק בהברחת הציוד, אלא הכניס אזרח ישראלי שנהג במשאית אל תוך עומק רצועת עזה פעמיים. באחת הפעמים, האזרח נותר בשטח הרצועה במשך מספר ימים עד שחולץ בעזרת הגורמים המעורבים בהברחה. בכתב האישום מודגש כי הקצין פעל מתוך מודעות מלאה לכך שהסחורה אינה מפוקחת ושהיא צפויה להגיע לידי ארגוני הטרור ולסייע להם, וכן שהכנסת האזרח לרצועה מסכנת את ביטחון המדינה באופן ישיר.
בצה"ל, בשב"כ ובמשטרה הגיבו בחריפות לממצאי החקירה, וציינו כי מדובר בתופעה מסוכנת של ניצול אמון המערכת למטרות בצע כסף על חשבון ביטחון המדינה. "הברחות לרצועת עזה מגלמות סיכון אסטרטגי, וביתר שאת כאשר מעורבים בהן משרתי צה"ל", נמסר מטעם גופי האכיפה.