בפגישה שקיימו היום (ה') מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, ומפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, עם ראשי הרשויות בצפון, הועבר מסר ברור ובלתי מתפשר לגבי המשך הפעילות הביטחונית במרחב.
המפקדים הציגו בפני ראשי הרשויות את תמונת המצב המבצעית העדכנית, שמעו את צורכי התושבים ודנו בדרכים לשמירה על ביטחונם בטווח הארוך. אלוף מילוא הבהיר בנחישות את עמדת צה"ל באשר לנוכחות הכוחות מעבר לגבול: "הכוחות שלנו נמצאים 10 קילומטרים בעומק השטח, בסדר גודל של 600 ק”מ רבוע. התכלית לנוכחות שלנו קדימה היא להגן על התושבים, הלכנו קדימה בשביל זה".
לדברי אלוף מילוא, הפעילות נמשכת במלוא העוצמה במטרה לנקות את השטח מכל איום: "הכוחות בשטח מטהרים את המרחב מאויב ומתשתיות. יותר מ-60 כפרים, זה מרחב ענק. אנחנו לא מתכוונים ללכת אחורה מהקו. העשייה שלנו היא אירוע משמעותי, יש לנו עוד הרבה מה לעשות".
אלוף מילוא התייחס גם למציאות המורכבת ולמלחמה הממושכת: "אנחנו מודעים לרוח בעורף, זו מלחמה ארוכה. אנחנו מקיימים הערכת מצב מתמשכת בין כמה מאפשרים לכמה סוגרים. הערכת המצב יכולה להשתנות בכל רגע, אנחנו ערוכים ומוכנים להמשיך כמה שצריך כדי לפרק את הארגון ומאמין שזה יגיע, נהיה חייבים להשלים את מה שהתחלנו. בגזרת הפיקוד אנחנו בחופש פעולה מלא, פועלים, תוקפים, יורים, הרגנו 90 מחבלים בזמן ההפסקת אש".
מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, שיבח את המנהיגות המקומית והדגיש את השותפות והאחריות המשותפת במערכה: "המנהיגות האזרחית כאן ברמה הכי גבוהה שיש. אנחנו מסתכלים על המצב במשקפיים ביטחוניות לחלוטין, יישובי הצפון עומדים במרכז, וכל החלטה נגזרת מהצורך להבטיח את ביטחון התושבים. פיקוד העורף, פיקוד הצפון והרשויות המקומיות הם שותפים מלאים לדרך. אנו פועלים יחד, בתיאום ובאחריות משותפת. אנו לוקחים ברצינות את כלל הדברים שעלו בשיח ונמשיך לקיים הערכות מצב שוטפות, לבחון את ההתפתחויות ולקבל החלטות בהתאם, בכל עת".